viernes, 1 de julio de 2011

Gravidkake

Nå er jeg hjemme i Norge på ferie og synes faktisk ikke at det gjør noe at det regner, jeg nyter den norske sommeren. Det blir også litt ekstra tid slik at jeg kan blogge litt.Lenge siden jeg blogget om kaker her nå så da er det på tide igjen. Har bakt en del kaker men har ikke fått lagt dem ut på bloggen, men skal komme med oppdatering på kakefronten fremover. Den neste store kaken jeg laget , og den største hittil var til min nydlige svigerinne Ana.
 Vi hadde grillfest i februar i forbindelse med kaneval feiring her i Toledo, og Ana var invitert hun hadde akkurat hatt bursdag så da benyttet jeg sjansen til å lage en kake til henne,hun er også gravid så jeg skal snart bli tante til lille Lola. Kakevalget var derfor enkelt , det måtte bli en rund og gravid mage. Jeg begynte med friskt mot, fikk litt panikk underveis men kom helskinnet igjennom. Takker Erika med bloggen Bakgladje( http://bakgladje.blogspot.com/) for raskt svar på min desperate mail og gode råd underveis. Men tilbake til kaken, jeg begynte med å lage to sjokoladerullader fylt med bringebærsyltetøy, etter denne oppskriften;

                 3 egg               /                 3 huevos
           140g sukker         /             140g de azucar
    ca. 100g hvetemel     /            ca. 100g de harina
          2 ss kakao           /           2 chucaras de cacao
    0,5 ts bakepulver      /   0,5 chucaradita de levadura Royal

Begynn med å piske egg og sukker til en luftig og lett eggedosis, jeg pisket ganske lenge, i ca. 10 minutter da ble den nesten perfekt. Så sikter du inn alle de tørre ingrediensene i eggedosisen og vender dem forsiktig inn med en slikkepott.
Jeg brukte litt mindre mel enn det som stod i oppskriften, syntes røra ble tykk nok som den ble. Hell så deigen over på ett bakepapirkledt stekebrett, og bruk slikkepotten til å stryke den jevnt utover. Deretter steker du den på 180 grader i ca. 14 minutter, sett den midt i ovnen og følg med under steking. Når den er ferdig hvelver du den over på ett bakepair som du har strødd sukker på. Utover kaken smører du raskt ett lag med bringebærsyltetøy, det bør helst være litt tykt eller blir det veldig klinete, deretter ruller du raskt sammen kaken, pass fingertuppene for det er veldig varmt, så er det bare å la den avkjøles.
 Mens de to rullekakene avkjølte seg, begynte jeg på bringebærfromasjen som jeg skulle bruke inni kaken, slik at den kan formes som en rund mage. Det blir som en charlotte rousse kake , men veldig stylet opp. Til den brukte jeg;

  1pk bringebærgelee       /  1 paquete de gelatina de frambuesa
  2,5 dl kokende vann        /            2,5 dl aqua hirviendo
5dl bringebæryoughurt     /         5 dl de yogur de frambuesa
        5dl. kremfløte            /                      5 dl de nata

 Begynn med å løse geleepulveret opp i det kokende vannet, deretter settes dette til avkjøling. Det skal være kaldt men fortsatt flytende når du bruker det. Visp kremfløten til krem og vend inn bringebæryoughurten i kremen. Deretter rører du inn den avkjølte geleeblandingen med en stålvisp eller lignende. 
Etter dette begynner selve monteringen av kaka. Jeg brukte en stor bolle til magen og to litt mindre til puppene. Begynn med å dekke bollene du skal bruke med plastfolie, slik at det blir lettere å få ut kaken når fromasjen har stivnet. Deretter skjærer du rullekakene dine i skiver, jeg liker å bruke ganske tykke skiver ca 1,5 cm brede. Skivene bruker du til å dekke innsiden av bollene dine med.
 Så har tiden kommet for å fylle opp de tre bollene med geleeblandingen, fyll godt opp i alle tre. La de stå ett par minutter på benken og trekke seg litt, de synker litt sammen fordi kaken trekker til seg litt av vesken, så det kan være lurt å etterfylle litt. Ta en slikkepott og rett ut toppen på fromasjen slik at den blir så rett som mulig. Så må man smøre seg litt med tålmodighet, sett bollene i kjøleskapet til fromasjen har stivnet, jeg annbefaler deg å la dem stå til neste dag slik at du er helt sikker på at fromasjen har stivnet hele veien igjennom. For om den ikke stivner helt vil kaken din falle sammen, så her er tålmodighet som gjelder. Jeg skulle denne gangen dekke kaken med hjemmelaget sukkerpasta(oppskriften og hvordan du lager den kommer i ett senere innlegg), så kaken måtte derfor smøres opp. Jeg brukte Erikas sjokoladesmørkrem til dette. Her har du oppskriften på den;

           100g smør                  /           100g de mantequilla
  100g philadelpihaost         /    100g de queso de philadelphia
  100g mørk sjokolade        /           100g chocolate negro

Du trenger å romtemperere smøret ditt før du lager kremen. Smelt sjokoladen i en skål i mikro ovnen, ha deretter alle ingrediensene i bollen og visp det hele sammen til du får en jevn og glatt krem.
Så har tiden kommet for å snu kakene dine, du trenger ett stort fat. Løsne kakene litt fra bollene ved å dra litt i plastfolien,sett  så bollene opp ned på fatet og vent ett par minutter før du forsiktig løfter vekk bollene.
 Så må du huske på å forsiktig fjerner plastfolien fra kakene, og nå er de klare til å bli dekket med sjokoladesmørkremen. Bruk en spatula eller en smørkniv og bre sjokoladesmørkremen utover hele kaken i ett jevnt lag. Når det er gjort er kaken klar til dekorering.
Jeg hadde farget en del av sukkerpastaen rosa på forhånd denne gangen og en liten del lilla, jeg ville ha kaken i bare to farger siden det er en så stor kake, med mange farger ser det fort litt "voldsomt" ut når kaken er såpass stor. Jeg kjevlet ut sukkerpastaen til den ble ganske tynn, deretter dekte jeg først magen og deretter puppene.
Det ble litt stygt der hvor de forskjellige delene møtte hverandre så det løste jeg ved å lage ett tvinnet bånd av lilla og rosa sukkerpasta som jeg la over. Får å få helhet i kaken la jeg ett tvinnet bånd under magen også før jeg laget blondekanten på kjolen
Jeg synes kaken ble litt tom med bare de tvinnede båndene så jeg lagde noen blomster som ble plassert på skuldrene og over og under magen. La også på en lilla sløyfe som hang litt ned over magen.
Til slutt lagde jeg en hjeteformet lomme som jeg skrev Lola på , det synes veldig dårlig på bildene her, bildene av kaken ble i det hele tatt ikke så gode og jeg hadde som vanlig dårlig tid på slutten men håper dere ser helheten allikevel. Ana ble overrasket og glad for kaken og den ble spist opp , smakte godt gjorde den også ,så alt i alt ble jeg veldig fornøyd med kaken.

Mens jeg satt og redigerte dette innlegget ringte mobilen min ifra Spania , og Ana og Roberto har i dag blitt foreldre til lille Lola og jeg har blitt tante . Hurra og muchas felicidades para los cunados mas guapos del mundo Ana y Roberto, y bienvenido al mundo Lola tu tia promete hacerte muchas tartas para tus cumples. Besos de tu tia.
Velkommen til verden Lola og tante lover å bake mange kaker til deg i årene som kommer.
Ha en fin frdagskveld alle sammen!


1 comentario: