miércoles, 13 de julio de 2011

Laks med erte og auberginepure

Her kommer det ett lite middagstips fra meg , en variant av laks som spises av både store og små her i huset .
Om du vil prøve trenger du;

       1/2 aubergine               /             1/2 berenjena
    200g frosne erter            / 200g de guisantes congeladas
             poteter                    /                  patatas
           1 squash                  /               1 calabacin
     litt fersk persille             /      un poco de perejil fresco
  2 ss creme fraiche          /  2 chucaras de creme fraiche
       hvit pepper                 /           pimienta blanca
              salt                        /                    sal
     svart pepper                /            pimienta negra
         1/2 sitron                  /               1/2 limon
   4-5 laksefileeter            /       4-5 filetes de salmon

Begynn med å skrelle potetene og ha dem i en kjele med lettsaltet vann sammen med oppdelt aubergine og de frosne ertene.
La det hele koke opp og la det koke i ca 30 min, eller til potetene er kokte. Imens deler du squashen i skiver , salter og pepprer skivene på begge sider og steker dem ett par minutter på hver side i litt olivenolje, når de begynner å bli møre men fortsatt har litt tyggemotstand legger du dem opp på tallerken.
 Klem ut saften av den halve sitronen over laksefileetene dine. Peppre og salte fileetene på begge sider og stek dem på medium varm plate , ett par minutter på hver side, steketiden på laksen kommer litt ann på tykkelsen på filetene dine.
 Når potetene er kokt, heller du av vannet og har alt i kjelen i hurtigmikseren sammen med creme fraiche, salt, pepper ,hvit pepper og litt frisk persille.
Kjør det hele ett minutt eller to og og smak til med salt og pepper. Ha pureen opp på tallerkenen og anrett squas og laks på toppen.
Pynt gjerne med sitron, persille og noen cherrytomater om du vil. Så er det bare å nyte middagen og spise med god samvittighet .Dette er sunn og godt hverdagsmat.
Ha en fin dag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario