lunes, 30 de septiembre de 2019

Vaniljekremkake med crumble

Mandag og den siste dagen i september i dag og med det avslutter jeg formkakemåneden her på bloggen, sist ut men ikke minst er en nydelig vanijlekrem kake som er lett å bake og som selvfølgelig smaker deilig vanilje, med havrecrumble på toppen smaker den ekstra godt. Denne kaken blir litt bløt i midten men det er slik den skal være dette er ikke den vanlige tørre formkaka.
Håper du fikk lyst på formkake nå ,løp til kjøkkenet og prøv denne da vel.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser:


                      100g smør              /     100g de mantequilla
                       3,5dl mel              /          3,5dl de harina
                  1 ts bakepulver          /    1 cdta de levadura royal
                 1ts vaniljesukker        /   1cdta de azucar avanillado
                 2,5dl vaniljekrem       /        2,5dl crema pastelera
                          2 egg                 /                2 huevos
                       0,5dl melk          /               0,5dl de leche  
                       1dl sukker          /               1dl de azucar

Til havrecrumbelen trenger du følgende:

                 10ss havregryn        /       10cda de copos de vena
                 2dl vaniljekrem        /         2dl de crema pastelera
                1ts vaniljesukker       /     1cdta de azucar avanillado
                    2ss sukker            /                2cda de azucar

Begynn med å piske sammen egg og sukker mens du smelter smøret ditt.Ha deretter i smøret ,bakepulver, vaniljesukker og melet.Pisk hele tiden på lav hastighet slik at du unngår klumper i røren din.
Ha deretter i melken din og til slutt har du i vaniljekremen din, jeg bruker ferdig kjøpt vaniljekrem på kartong slik at det er gjort på null komma niks å bake denne kaken. Ha deretter røren over i en bakepapirkledt brødform og sett ovnen din på 175 grader.Neste steg er å blande sammen alle ingrediensene til crumblen i en bolle.
Bruk en spiseskje til å røre det hele godt sammen for hånd, når det er gjort fordeler du crumblen over kakerøren din i brødformen. Bruk en slikkepott til å jevne den ut med.
Kaken stekes deretter midt i ovnen på 175 grader i 40-45 minutter,til den er gyllen på toppen og kakepinnen kommer relativt tørr ut , men på grunn av at vaniljekremen din vil holde seg litt fuktig kommer du ikke til å se noen smuler på kakepinnen din.
Som sagt en deilig kake som holder seg fint i kjøleskapet ett par dager uten problem. smaker rikelig med vanilje og er ypperlig til å dyppe i kaffe eller tekoppen nå som høsten setter inn og det er deilig md noe varmt å drikke.Håper du fikk lyst til å bake må og titt gjerne innom her i oktober også,da blir det mange spennende nye oppskrifter og selvfølgelig litt Halloween oppskrifter også.
Ha en super mandag!


No hay comentarios:

Publicar un comentario