lunes, 9 de septiembre de 2019

Ripskake

Høsten og sensommeren byr jo på frukt og bær i hager rundt omkring og det igjen gir jo en ypperlig mulighet til å bake en kake eller to. I dag byr jeg på en kjempegod ripsformkake som smelter i munnen.Jeg fortsetter jo ut måneden med temaet formkaker her inne på bloggen så om du skulle ha rips i hagen så er det bare å løpe til kjøkkenet.
Denne er som nesten alle formkaker veldig enkel å bake og kanskje du er heldig å ha rips i hagen nå på sensommeren som du kan bruke eller kanskje du allerede har puttet dem i fryseren. Til denne ripskaken trenger du følgende ingredienser:

                         2 egg                   /              2huevos
                     2,5dl sukker            /         2,5dl de azucar
                       75g smør              /      75g de mantequilla
                       2,5dl mel              /          2,5dl de harina
                 1 ts bakepulver          /    1 cdta de levadura royal
                      125g rips              /      125g de groselas rojos

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Ha deretter egg og sukker i bakebollen din og pisk det luftig,til det begynner å ligne eggedosis.
Det neste du gjør er å smelte smøret ditt og pisker det inn i eggeblandingen din. Ha i bakepulver og mel mens du kjører kjøkkenmaskinen din på lav hastighet.Pisk til du får en jevn røre. Ha deretter i ripsen din som du på forhånd har vasket og renset,vend ripsen inn i røren med en slikkepott.
Ha deretter røren over i en bakepapirkledt brødform og stek så kaken midt i ovnen på 175 grader i 30-40 minutter. Som alltid kommer steketiden ann på ovnen din så følg med underveis, bruk en kakenål for å kjenne etter når kaken din er ferdig stekt den skal komme tørr ut når den er klar.
Som du ser på bildet over så sparte jeg litt rips til pynting av kaken,men disse bør du legge på etter halve steketiden hvis ikke forsvinner de ned i røren som de gjorde for meg.Når kaken er ferdig stekt lar du den avkjøles i 5-10 minutter i formen før du løfter den ut ved hjelp av bakepapiret og avkjøler den videre på rist.
En supermyk og god kake ,den syrlige ripsen bryter godt mot den søte kaken,virkelig en kake du burde prøve deg på. Som sagt formkaker er undervurdert og denne er ett klart eksempel på dette.Håper du vil følge med utover her i september for flere oppskrifter på supergode formkaker.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario