miércoles, 4 de septiembre de 2019

Plommekake med tvist

Jeg fortsetter med formkakene her inne på bloggen og i dag byr jeg på en plommekake med tvist.Denne er virkelig kjempegod, en ny favoritt her i heimen, og kanskje hjemme hos dere også. Det er jo plommetid nå på høsten så kanskje du er så heldig å ha plommer i hagen som du kan bake denne fantastiske kaken med ,jeg anbefaler deg virkelig å bruke 20 minutter på kjøkkenet og bake denne.
Den er enkel å bake og ingrediensene har du som regel hjemme i kjøkkenskapet så her er det bare å sette igang.Om du vil prøve deg på denne plommekaken med tvist trenger du følgende ingredienser:

Til fyllet:

                      4 plommer              /            4 ciruelas
                      1ss sukker              /        1cdt de azucar
                      1,5ts kanel              /      1,5cdta de canela

Til kakerøren trenger du:


                     1,5dl sukker            /         1,5dl de azucar
                         2 egg                  /              2 huevos
                       75g smør              /      75g de mantequilla
                       3,5dl mel              /          3,5dl de harina
                  1 ts bakepulver          /    1 cdta de levadura royal
                 1ts vaniljesukker         /  1cdta de azucar avanillado
                 1yoghurt naturell        /             1 yogur natural

Begynn med å lage fyllet ditt mens du samtidig setter ovnen din på 175 grader slik at den varmer seg opp.Vask 3 av plommene dine og del dem i små biter,fjern steinene. Ha dem i en stekepanne på middels varme med litt smør og strø over sukkeret og kanelen.
La plommene putre på svak varme i en 4-5 minutter mens du av og til rører om , eller til plommene dine er myke og begynner å løse seg opp. Ta stekepannen av varmen og begynn med kakerøren din. Ha egg,yoghurt og sukker i bakebollen din og pisk det hele godt sammen på middels styrke.Smelt smøret ditt og ha det i røren din under omrøring.
Til slutt har du i mel ,vaniljesukker og bakepulver og pisker til du har en jevn og glatt røre.Ha deretter halvparten av røren din i en bakepapirkledt brødform. Jevn røren ut med en slikkepott før du fordeler jevnt ut over røren de kokte plommene dine.
Neste steg er å ha over resten av røren din jevnt ,bruk en slikkepott til å jevne røren ut, men vær varsom så den ikke blander seg med plommefyllet. Til slutt deler du opp den siste plommen din og legger den i ett mønster på toppen før du strør over litt kanel.

Kaken stekes deretter midt i ovnen på 175 grader i 40-45 minutter, bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken din er ferdig stekt. Kakenålen skal komme tørr ut ,da er kaken din ferdig. La kaken avkjøles i formen i ca 5 minutter før du løfter den over på rist,til videre avkjøling,ved hjelp av bakepapiret.
Så har tiden kommet for å sette seg tilbake å nyte ,denne kaken smaker som sagt himmelsk og du skal ha god selvkontroll om du bare nøyer deg med en bit.Håper du fikk lyst til å bake nå og at du titter innom for flere oppskrifter på gode formkaker snart igjen, da formkaker er tema her inne på bloggen i september måned.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario