lunes, 2 de septiembre de 2019

Pistasj og bringebærkake

Hei alle sammen,det ble en litt lengre sommerferie her ifra bloggen en det jeg egentlig hadde tenkt meg , men det var veltrengt .Men nå er defenitivt sommerferien over for meg her i Spania også ,selvom gradestokken sier noe helt annet,så da er det tilbake til rutiner,skole og hverdagen igjen. Først ut etter sommerferien er en supergod kake som jeg har bakt flere ganger i sommer,den smaker nydelig og faller i smak hos alle som prøver den.
Denne grønne pistasj og bringebærkaken er lett å bake og jeg garanterer deg at du kommer til å like den og bake den flere ganger for den har en lei tendens til å bli spist opp med en gang. Om du vil prøve deg på denne nydelige formkaken trenger du følgende ingredienser: 

       100g usaltede pistasjnøtter     /         100g de pistachoes
                        2 egg                      /                 2 huevos
                   1,5dl sukker                 /            1,5dl de azucar
                    100g smør                  /         100g de mantequilla
                      1dl melk                    /              1dl de leche
                       3dl mel                     /             3dl de harina
                1ts bakepulver                /      1cdta de levadura royale
              grønn pastafarge              /             colorante verde
               120g bringebær               /          120g de frambuesas

Begynn med å ha egg og sukker i bakebollen din og pisk det fluffy.I mellomtiden smelter du smøret ditt enten i en kjele eller i mikroovnen din.
Neste steg er å finmale pistasjnøttene dine,ha dem i en food prossesor og kjør dem på medium styrke til de er finmalte.Pass på å bruke usaltede pistasjnøtter ellers blir ikke kaken din god.Ha de malte pistasjnøttene i røren din ,ta vare på ca 2 spiseskjeer til å pynte kaken med ,og pisk videre.
Ha deretter i det smeltede smøret og så har du i mel,bakepulver og melk vekselvis mens du hele tiden pisker på lav hastighet.Til slutt har du i ett par dråper med grønn pastafarge slik at du får en grønn røre,om du vil kan du godt hoppe over grønnfargen.
Til slutt vender du inn bringebærene dine i røren ved hjelp av en slikkepott, du kan bruke både frosne og friske bringebær,det blir like godt med begge. Ha så røren over i en bakepapirkledt brødform.
Varm opp ovnen din til 175 grader. Det siste du gjør før du setter kaken i ovnen er å strø over de 2 spiseskjeene med malte pistasjnøttene dine,deretter stekes kaken midt i ovnen i ca 35-40 minutter. 

Bruk en kakenål for å kjenne etter når kaken er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut.Så er det bare å gjøre seg klar til å nyte en myk kake, den har en nydelig smak og de friske bringebærene bryter fint med nøttesmaken.Som sagt en kake jeg virkelig annbefaler, den faller i smak hos alle. 
Skulle det mot formodning bli kake igjen kan den fint fryses.Håper du fikk bakelysten tilbake etter sommeren nå og at du titter innom meg snart igjen, jeg lover å oppdatere jevnlig her fremover nå.
Ha en fin bakedag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario