viernes, 22 de marzo de 2019

Tapas:Parmesan og brøddekte sjampinjonger

Vips så var det fredag igjen og uka er nesten over, nå kommer den beste delen nemlig helga.Fredag betyr tapas her i heimen og jeg håper du lar deg friste til å prøve deg på tapas til kveldskosen, du finner over 150 forskjellige tapas her på bloggen om ikke denne skulle falle i smak.Disse sjampinjongene synes jeg er skikkelig gode, så prøv selv da vel så kan du se hva du synes.
Jeg lover deg at du ikke kommer til å bli skuffet og de er enkle å lage så det er ikke mye tid du trenger på kjøkkenet. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser:

   12 mellomstore sjampinjonger   /           12 champinones
                6 ss brødrasp              /           6cda de pan rallado
           1,5ts paprikapulver          /      1,5cdta de pimenton dulce
           1,5ts tørket persille           /         1,5cdta de perejil seco
                      1ts salt                      /              1cdta de sal
                       1 egg                        /                 1 huevo
          3ss finrevet parmesan        /           3cda de parmesano
                     olivenolje                   /              aceite de oliva

Begynn med å vaske sjampinjongene dine godt , bruk hendene dine og vær forsiktig , sopp er en delikat matvare. Ikke la de ligge i vann da de suger til seg væsken og mister smaken. Vask dem raskt under rennende vann,det holder.Sett ovnen din på 200 grader.
Riv deretter parmesanosten din fint og ha den i en plastpose. Ha også brødrasp,salt,paprikapulver og persille i den samme posen. Rist posen godt slik at det hele blir godt blandet.
Neste steg er å ha egget ditt i en skål og piske det godt sammen. Ha deretter de vaskede sjampinongene dine opp i egget og pass på at de blir godt dekket av egget på alle sider.
Ha deretter sjampinjongene over i plastposen med brødraspblandingen din og rist godt slik at blandingen fester seg over hele sjampinjongene. Jeg har to og to sjampinjonger i posen og rister godt før de legges over på bakepapir i en ildfast form. 
Til slutt ringles du over litt olivenolje før du setter dem inn midt i ovnen og steker dem på 200 grader i 10-12 minutter, deretter snur du dem rundt og steker dem videre i 10-12 minutter på den andre siden.De krymper litt under stekingen men det er helt normalt.De blir myke å klemme på når de er ferdig stekte.
Så er det bare å gjøre seg klar til å nyte,disse smaker best varme syntes jeg, men guttungen her i heimen spiser dem kalde og syntes de er best ,så her er det opp til deg.Håper du fikk lyst på tapas nå på fredags ettermiddagen og titt gjerne innom her snart igjen det setter jeg stor pris på.
Ha en super helg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario