martes, 19 de marzo de 2019

Kladdkake med karamell og pistasjenøtter

Tid for litt sjokolade på bloggen igjen i form av en enkel kladdkake med ett lokk av salte pistasjenøtter og karamellsmak i midten ,jeg lover deg vann i munnen faktor. Denne smaker himmelsk og dessuten er den som kladdkaker generelt veldig lett å bake.Så løp på kjøkkenet og sett igang,du kommer ikke til å angre.
Kladdkaker er jo veldig takknemlige å bake og det er en kake som alle liker, så jeg håper du vil prøve deg på denne.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser til selve kaken;


           125g smør                  /        125g de mantequilla
            3dl sukker                 /              3dl de azucar
            2ss kakao                  /            2cda de azucar
           1 klype salt                 /           un pincho de sal
       1ts vaniljesukker            /    1cdta de azucar avanillado
                3egg                     /                 3 huevos
             2,2dl mel                 /             2,2 dl de harina
   150g melkesjokolade       /    150g de chocolate con leche
150g salte pistasjenøtter    /             150g pistatchoes
         karamellsaus              /             caramelo liquido

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader.Neste steg er det som tar lengst tid med hele kaken,nemlig å ta pistasjenøttene ut av skallet sitt. Ha dem over i en foodprocessor og kjør dem til det blir små biter, ikke kjør for lenge da får du pistasjenøttpulver istedet for biter.😉
Deretter har du smøret og melkesjokoladen din i en ganske så romslig kjele,og smelter det hele på svak varme.
Rør godt om slik at du er sikker på at det ikke er noen klumper av sjokoladen igjen. La så blandingen avkjøles ett par minutter. I mellomtiden tar du frem en 24cm kakeform og smører den godt før du strør over litt kokos ,har du ikke kokos bruk vanlig hvetemel det fungerer like bra.
 Deretter har du i ett og ett egg og rører det godt sammen mellom hvert egg.Bruk en visp her trengs det ingen kjøkkenmaskin.Ha eggene rett i den samme kjelen,her snakker vi minimalt med oppvask kake, som jo alle kladdkaker er.
Mål så opp de tørre ingrediensene dine og rør dem inn i den samme kjelen,litt etter litt, når du har en jevn og klumpefri røre heller du den over i den smurte kakeformen din.Så tar du karamellsausen din, jeg bruker ferdig kjøpt siden jeg hater å lage karamell selv, har ikke tålmodighet til det. Ringle så godt med karamellsaus over kakerøren din.
Siste steg er deretter å ha over de malte pistasjenøttene dine, fordel de jevnt utover kakerøren og deretter stekes så kaken midt i ovnen i 25-30 minutter.Kaken skal fortsatt være litt kladdete i midten når den er ferdig,ha den over på rist og la den avkjøles i minst 30 minutter.
Så er det bare å ta seg tid til å sette seg ned å nyte, en bit må man kunne unne seg selvom det er mandag.Denne kaken holder seg fint i kjøleskapet opp til en uke så om du skal feire noe så kan denne lages god tid i forveien.
Håper du titter innom meg her igjen snart og baker du noe ifra bloggen så setter jeg veldig stor pris på tilbakemelding.Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe som du vil se mere av på bloggen også.
Ha en fin bakeuke!

No hay comentarios:

Publicar un comentario