viernes, 25 de enero de 2019

Tapas: Spinatpuffer

Hei hvor det går allerede siste fredag i januar og jeg byr selvfølgelig på fredagstapasen her inne på bloggen. Denne ukens tapas er en av mine favoritter ,smaker nydelig og er enkel å lage og det er ikke mange ingrediensene du trenger. Så om du er klar for å spise tapas på fredagskvelden er det bare å innta kjøkkenet.
Dessuten kan disse lages med ferdigkjøpt butterdeig så da sparer man tid på kjøkkenet på og lander i godstolen litt før. Om du vil prøve deg på 12 stk av disse nydelige spinatpuffene trenger du følgende ingredienser:

  1 pakke ferdigkjøpt butterdeig     /          1 paquete de hojaldre
                 70 g spinat*                  /              70 g de espinacas*
     80g philadelfia krydderost        /  80g queso philadelfia finas hierbas
                     1 egg                       /                       1 huevo

Jeg brukte *frossen spinat denne gangen men du kan også bruke frisk om du vil. Er den frossen tiner du den i mikroovnen og presser ut så mye vann som mulig. Er det fersk spinat damper du den til den faller sammen og presser også ut så mye vann som mulig.
Det smaker like godt uansett om du bruker frossen eller frisk. Ha deretter i philadelfiakrydderosten din og bland det hele godt sammen for hånd med en gaffel.
Rull deretter ut butterdeigen din og del den opp i 12 firkanter ,ca 5x5 cm.brede. Legg deretter en spiseskje med oste og spinatblandingen din i midten av hver butterdeigfirkant.Brett deretter den ene siden av butterdeigen din over osteblandingen slik at du får ett rektangel.
Bruk deretter en gaffel til å trykke sammen butterdeigen runt fyllet ditt slik at den blir godt klistret sammen og ikke fyllet ditt renner ut under steking.Litt klønete forklart føler jeg, men bildene taler jo sitt tydelige språk,så se på dem.
Legg deretter spinatpuffene på en bakepapirdekt stekeplate og visp sammen egget ditt som du så bruker til å pensle spinatpuffene dine med, slik at de får en gyllen farge under steking. Stek så spinatpuffene midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.
Følg med mot slutten av steketiden slik at de ikke brenner seg i kantene ,de skal ha en gyllen farge når de er ferdigstekt. La de avkjøles ett par minutter på stekebrettet før du serverer, jeg lover deg at disse vil falle i smak hos både liten og stor.
Om du vil kan de også serveres kalde , men om du oppbevarer dem i kjøleskap annbefaler jeg at du serverer dem når de får romtemperatur,da smaker de bedre enn om de er helt kalde, men min favoritt er å spise dem når de er varme. Håper du fikk lyst på tapas nå og at du kikker innom meg her snart igjen,
Ha en fin helg!  

No hay comentarios:

Publicar un comentario