miércoles, 9 de enero de 2019

Rundstykker med tyttebærsyltetøy og spinat.

Rundstykker er det alltid fint å ha i fryseren og det er vel lite som slår nybakte rundstykker med ost og ett glass melk. Disse smaker nydelig og kan fint fryses ned om det skulle bli noen igjen etter at du har bakt .Jeg lover deg at disse liker alle, store som små, så her er det bare å løpe til kjøkkenet og sette igang.
Det tar jo alltid litt tid med gjærbakst,men det er sikkert mange andre ting du skulle ha gjort mens deigen heves. Jeg pleier å gå meg en tur mens deigen hever, sånn at når rundstykkene er ferdig stekt ,kan jeg spise med god samvittighet. Om du vil prøve deg på ca 45 stk av disse rundstykkene trenger du følgende ingredienser;
                 

                 2,5dl kefir                   /                2,5dl de kefir
             0,5dl olivenolje             /            0,5dl aceite de oliva
                 50g gjær                  /             50g levadura fresca
          500g grovbakstmel         /            500g harina integral
                200g spinat*            /               200g de espinacas *
                   2ts salt                  /                   2cdtas de sal
         6ss tyttebærsyltetøy         /   6cds mermelada arandanos rojos
               ca.700g mel               /              ca.700g de harina
                  4dl vann                /                      4dl de aqua
             6ss sesamfrø             /        6cdas de semillas de sesamo

Begynn med å forberede spinaten din.*Du kan bruke både fersk og frossen spinat. Uansett tin eller kok den opp og press ut så mye vann som mulig ifra den. Deretter begynner du å blande kefiren din med varmt vann slik at blandingen til slutt holder ca 37 grader. Ha i sesamfrø ,salt,olivenolje og smuldre så gjæren din i væskeblandingen.
Rør det godt sammen, sett deretter eltekroken på bakemaskinen din og ha i alt grovbakst melet ditt. Elt det godt sammen.Neste steg er å ha i den avrente spinaten din,bruker du fersk spinat så hakk den gjerne litt opp,ha spinaten i deigen og fortsett å elte.
Neste steg er å ha i ca halvparten av det vanlige hvetemelet ditt før du har i tyttebærsyltetøyet. Fuktigheten i syltetøyet gjør at deigen blir litt klissete igjen men du bare elter videre og har i mere hvetemel til deigen slipper bollekanten,det er defor det står ca mål på hvetemelet i oppskriften ,bruk det du trenger for at deigen slipper bollekanten.
Sett deretter deigen din til å heve til dobbelt størrelse under ett kjøkkenhånkle,det tar ca 40 til 60 minutter ,litt avhengig av temperaturen der hvor deigen står til heving.Som sagt gå deg en tur mens du venter.
Når deigen er ferdig hevet deler du den i to og triller hver del til pølser som du igjen deler opp til passe størrelse på rundstykker.Trill dem så ut til runde boller som du legger på ett bakepapirkledt stekebrett til etterheving.
De trenger å etterheves i ca 30-40 minutter også under ett kjøkkenhånkle,da skulle de være dobbelt størrelse. Mens de heves setter du ovnen din på 200 grader og lar den varmes opp.Jeg pensler mine med litt vann før steking slik at de får en sprø stekeskorpe.
Stek deretter rundstykkene dine midt i ovnen i 10-12 minutter,du skal høre en hul lyd om du banker på undersiden av rundstykkene når de er ferdige.De får også en gyllen farge rundt kanten.La de avkjøles litt på stekebrettet før du gjør deg klar til å nyte deilige ferske rundstykker.
Smakfulle og gode rundstykker blir dette og det er bare å fylle opp fryseren og matpakkene nå som hverdagen er tilbake etter jul. Håper du fikk lyst til å bake rundstykker nå og prøver du min oppskrift blir jeg veldig glad for å høre hva du syntes enten i kommentarfeltet her inn på bloggen eller på instagram,navnet er det samme der.Titt innom snart igjen,det setter jeg stor pris på.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario