miércoles, 23 de enero de 2019

Funfetti biscotti

Tid for litt kjeks her på bloggen igjen,det var en stund siden sist nå.Disse funfetti biscottiene er virkelig supergode og smaker helt nydelig, en klar favoritt til barneselskap også ,da de har alle regnbuens farger på innsiden. De er ikke vanskelig å få til og de fleste ingrediensene har du nok allerede i hus ,så det er bare å løpe til kjøkkenet.
Det blir ca 30 kjeks ut av denne oppskriften, men så gode som disse er kan du med fordel doble oppskriften. Om du vil prøve deg på disse funfetti biscottiene trenger du følgende ingredienser:

                       120g smør                      /       120g de mantequilla
                        2dl sukker                     /             2dl de azucar
                  2ts vaniljeessens                /  2cdtas de esencia de vanilla
                  4ts vaniljesukker                 /       4ts azucar avanillado
                          2 egg                          /                 2 huevos
                  1,5ts bakepulver                 /   1,5cdtas de levadura royale
                        4,7dl mel                      /              4,7dl de harina
           60g flerfarget kakestrøssel        /        60g fideos de colores

Begynn med å ha smør og sukker i en bolle og rør det hvitt.Ha deretter i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg til du får en tykk og jevn røre.Neste steg er å ha i vaniljeessensen din.
Ha i bakepulver og vaniljesukker før du sikter inn melet ditt litt etter litt, mens du pisker røren din hele tiden. Når den begynner å forme seg til en deig og slipper kanten på bakebollen er det klart til å ha i kakestrøsselet ditt.
Bruk flerfarget og sterke farger og sett ned hastigheten på bakemaskinen din på minimum, hell i hele boksen med kakestrøssel,60 gram og pisk det godt inn før du stopper bakemaskinen din og klemmer sammen deigen til en stor klump. 
Deigen settes så i 20 - 30 minutter i kjøleskapet, du trenger ikke å dekke den til. Jeg pleier ikke å ha tålmodighet til å vente mer en 20 minutter ,men det holder. Mens du venter varmer du opp ovnen din til 160 grader. Ta så ut deigen og del den i tre like store deler som du ruller ut til pølser.
Legg hver pølse på ett bakepapirkledt stekebrett og trykk dem litt nd med fingrene ,de skal være flate på toppen. Stek deretter funfetti biscottiene midt i ovnen på 160 grader i 30 min. 
Etter 30 minutter i ovnen ser de ut som på bildet ovenfor. Ta en skarp kniv og skjør dem i ca 1,5cm brede skiver. Separer dem litt fra hverandre med kniven før du setter hele stekebrettet inn i ovnen igjen i ytterlig 15-20 minutter. 
De får en gyllen farge og begynner å bli sprø når de er ferdig stekte. Ta dem ut og la de avkjøles på stekebrettet i ca 10 minutter før du flytter dem over på rist. De kan fortsatt være litt myke når du tar dem ut men de blir hardere etterhvert som de avkjøles.
Biscotti er jo en typisk kjeks som skal dyppes i kaffen eller i tekoppen så de skal være litt harde når de er ferdig stekt. En supergod kjeks dette her kan jeg love ,smaker deilig vanilje og blir fargerike med strøsselet i seg. En kjeks som både liten og stor liker.
Håper bakelysten meldte seg her hos deg nå og prøver du så vet du at jeg setter pris på å høre hvordan det gikk.Takk for titten og velkommen tilbake snart for flere gode oppskrifter.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario