lunes, 3 de septiembre de 2018

Ripskladdkake

Rips sesongen er over oss og er du så heldig å ha en ripsbuske i hagen vil jeg på det sterkeste annbefale deg å bake denne kaken.Aldeles nydelig på smak, og veldig enkel å bake som alle kladdkaker er, denne kaken er virkelig verdt litt tid på kjøkkenet.
Om du ikke skulle ha rips selv så kan det jo hende at du har en snill nabo, ellers så vet jeg at det er selvplukk av rips mange steder, så det er bare å komme seg ut og høste inn litt av de sure men akk så gode bærene.Om du vil prøve deg på denne ripskladdkaken trenger du følgende ingredienser;

              3 egg               /                     3 huevos
          150g smør          /            150g de mantequilla
          3dl sukker           /                  3dl de azucar
     2ts vaniljesukker       /      2cdtas de azucar avanillado
             2dl mel             /                  2dl de harina
   100g hvit sjokolade    /           100g chocolate blanco
           150g rips            /           150g de grosellas rojas

Begynn med å ha smøret og den hvite sjokoladen din i en kjele og smelt det på svak varme,rør det godt sammen.Ha så i sukkeret og rør det godt inn før du har i ett og ett egg mens du visper kraftig imellom hvert egg.Rør så inn melet og vaniljesukkeret ditt.
Det hele røres sammen i en og samme kjele,så som du skjønner er dette en enkel kake å bake.Rens og vask ripsen din før du vender dem inn i røren din.Spar noen kvister til dekorasjon.
Det går fint ann å bruke frosne rips også,de trenger ikke å tine før du har dem i kakerøren,om du ikke skulle ha tilgang til friske rips.Ha deretter kakerøren din over i en smurt 24 cm kakeform.
Ripskladdkaken stekes så på 180 grader midt i ovnen i 25-30 minutter,den blir gyllen på toppen når den er ferdig.Husk at dette er en kladdkake så den skal ikke være helt tørr inni når den er ferdig stekt.La kaken avkjøles i formen.
Legg litt friske rips på toppen og kaken er klar til servering.Den smaker himmelsk sammen med litt vaniljeis om du skulle ha det på lur i fryseren.Prøv deg på denne jeg lover at du ikke kommer til å bli skuffet.
Håper jeg fikk vekket bakelyten hos deg nå,og kikk gjerne innom her på bloggen snart igjen det kommer flere spennende oppskrifter med høstens alle bær.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario