miércoles, 29 de agosto de 2018

Ananas og gulrotkake

Beklager at det ble litt ujevn posting her men mannen i huset har vært en tur innom sykhuset med et skadet bein så jeg bruker siste uka av ferien på å være kombinert sykepleier og sjåfør for han.Men i dag får dere en kjempegod oppskrift.En saftig formkake er det alltid kjekt å ha på lur i fryseren eller i kjøleskapet ,og denne ananas og gulrotkaken holder seg saftig i flere dager og smaker dessuten fortreffelig så denne annbefaler jeg deg virkelig å prøve.Den er ikke vanskelig å bake heller til tross for at du trenger to forskjellige rører.
Alle som har prøvd denne er fulle av lovord ,så det eneste jeg kan si er at du kommer deg raskt ut på kjøkkenet og begynner å bake .Om du vil prøve deg på denne ananas og gulrotkaken trenger du følgende ingredienser til hovedrøren;

             200g smør            /           200g de mantequilla
              2dl sukker            /                 2dl de azucar
        2ts vaniljesukker       /       2cdtas de azucar avanillado
                 3 egg                /                    3 huevos
               3,5dl mel             /               3,5dl de harina
           2ts bakepulver        /          2cdtas de levadura royal

Til ananasrøren trenger du så;

 1dl avrent chrushed ananas   /              1dl de pina
               0,5dl kokos               /             0,5dl de coco

Til gulrotrøren trenger du ;

         1,5dl revet gulrot         /         1,5dl de zanahoria raspado
              1,5ts kanel             /                 1,5cdta de canela

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader.Deretter har du smør,sukker og vaniljesukker i bakebollen din og rører det hvitt,husk å bruke romtemperert smør.
Tilsett deretter eggene ,ett om gangen før du blander inn mel og bakepulver mens du pisker på lav hastighet,Når røren din er ferdig deler du den i to. I den ene halvparten har du crshed avrent ananas og kokos,du kan fint røre det inn med en slikkepott for hånd.
I den andre halvparten av røra har du i den revne gulroten og kanelen,og det samme gjelder her, bruk en slikkepott til å røre det hele jevnt sammen.
Deretter trenger du en smurt kakeform på ca 2 liter.Ha først i røren din med gulrot og kanel og jevn den ut med en slikkepott før du deretter har over ananas og kokosrøren din og jevner den til med en slikkepott også. Kaken stekes deretter i nedre del av ovnen på rist ved 175 grader i ca 40 minutter.
Se ann steketiden din ,den kan variere fra ovn til ovn,bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken din er ferdig stekt,den skal komme tørr ut.La kaken stå noen minutter i formen når den er ferdig stekt før du har den over på rist hvor den avkjøles tildekket slik at den bevarer fuktigheten.
Som sagt en kjempegod og saftig kake som holder seg godt enten i en boks eller i en plastpose.Skulle du mot formodning få noe til overs kan den fint fryses også. Håper du fikk lyst på litt formkake nå ,og skulle ikke denne falle i smak finner du over 60 andre oppskrifter her på bloggen,så jeg er sikker på at du kan finne noe du liker.Titt gjerne innom snart igjen!
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario