miércoles, 5 de septiembre de 2018

Havrekjeks med tørkede blåbær

Havrekjeks faller alltid i smak og disse med tørkede blåbær i er intet unntak,de smaker nydelig.Du kan fint tørke blåbær i ovnen selv ,ellers så får du kjøpt tørkede blåbær i de fleste helsekostbutikker og i noen daglivare butikker også,så det skulle ikke by på noe stort problem.Jeg lover deg at disse smaker nydelig og har du småtroll i huset vil de også bli begeistret.
Det tar ikke lange stunden å bake disse heller så her er det bare å løpe til kjøkkenet og sette i gang.Om du vil prøve deg på ca 40stk av disse havrekjeksene med tørkede blåbær trenger du følgende ingredienser;

         230g havregryn            /    230g de copos de avena
              120g mel                /            120g de harina
      150g brunt sukker           /     150g de azucar moreno
         1ts bakepulver             /     1cdta de levadura royale
            1klype salt                /            1 pincho de sal
                2 egg                    /                 2 huevos
        150ml olivenolje           /      150ml de aciete de oliva
      1ts vanilje ekstrakt         /    1cdta de extracto de vanilla
    100g tørkede blåbær       /       100g arandanos secos

Begynn med å sette stekeovnen din på 180 grader.Ha deretter havregryn,brunt sukker,bakepulver,salt og mel i en bakebolle.Bland det hele sammen. Pisk de to eggene dine og ha dem i røren, før du under omrøring har i olivenoljen din.
Ha så i vanilje ekstrakt og rør om til du får en seig røre.Ha i de tørkede blåbærene og pisk videre til de er jevnt fordelt i deigen din.
Legg bakepapir på en stekeplate og trill små kuler av deigen din.Legg dem på stekebrettet og trykk dem litt ned med fingrene dine før du steker dem midt i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter.
Kjeksene hever ikke mye så de kan ligge ganske tett i tett. De er ferdige når de begynner å få en gyllen farge på sidene og under.La de avkjøles ett par minutter før du flytter dem over på rist,de smaker fortreffelig lunkne men er minst like gode kalde.
Disse havrekjeksene holder seg fint i en tett kakeboks i ett par uker men som regel er de spist opp etter en dag eller to. Håper jeg kunne friste deg med litt kjeksbaking nå som høsten kommer,disse er helt ypperlig å nyte sammen med en tekopp nå som det blir kaldere i været.Håper du titter innom meg snart igjen.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario