miércoles, 26 de septiembre de 2018

Syltetøylengder

Det er kjeks for alle penga på bloggen denne uka så i dag får dere nok en oppskrift på supergode kjeks ifra meg. Vi har sommer ennå her i spania hvor jeg bor ,så det er fortsatt kjeks spising rundt bassenget på høyt nivå av de minste her i huset. Disse faller i smak hos alle og er lette og bake også,smaker nydelig.
Disse har du som oftest ingrediensene til i hus så det er bare å komme seg på kjøkkenet og sette på ovnen. Om du vil prøve deg på disse syltetøylengdene trenger du følgende ingredienser:

                125g smør                 /                125g de matequilla
                1dl sukker                  /                     1dl de azucar
                    1 egg                      /                        1 huevo
                   3dl mel                     /                    3dl de harina
           1/2ts bakepulver              /           1/2cdta de levadura royale
   1/2-1dl bringebærsyltetøy      /          1dl mermelada de frambuesa

Begynn med å ha smør og sukker i bakebollen din og pisk det hvitt. Pisk deretter inn egget ditt til du får en kremet konsistens.
Ha i melet ditt og bakepulveret og pisk videre til du får en fast deig, det kan hende du må hjelpe litt til med hendene får å få en fast deig. Pakk deretter deigen din inn i platfolie og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
Når deigen din har hvilt ferdig i kjøleskapet setter du ovnen din på 200 grader og dekker en bakeplate med bakepapir. Del så deigen din i to og rull de to delen ut til to lenger som er nesten like lange som bakeplaten din. Lag en fordypning i midten av lengdene dine ved hjelp av siden på hånden din.
Neste steg er å fylle bringebærsyltetøyet ditt i fordypningene, bruk en teskje og hold deg til den anbefalte mengden,det kan være fristende å ha i mere syltetøy men det vil bare renne over under steking så jeg anbefaler deg å være litt moderat.
Syltetøylengdene stekes så nederst i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter,de er fortsatt lyse og litt myke når de er ferdig stekte. Ta dem ut og bruk en skarp kniv til å dele dem på skrå i 1,5cm brede lengder.
La kjeksene dine avkjøles på bakeplaten,jeg fikk 30 kjeks ut av denne oppskriften,men det kommer litt ann på hvor tykke du skjærer dem opp. Som sagt nydelige til kaffen og vanskelig å slutte å spise når du først har begynt.
Oppbevar dem i en tett kakeboks de holder seg fint i ca to uker,men det er tvilsomt at de vil vare så lenge. Håper du fikk lyst til å bake nå,titt gjerne innom meg her snart igjen.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario