viernes, 28 de abril de 2017

Tapas; Blomkålmuffins

Fredag og tapas ,i dag en vegetar variant på muffins som smaker fantastisk godt.Lettvinte å lage og supre på smak så med disse kan det ikke gå galt. De pleier å forsvinne i rasende fart når de kommer på bordet her i huset.Så blomkålmuffins annbefaler jeg på det sterkeste.
Om du vil prøve deg på disse godbitene ,trenger du følgende ingredienser til ca. 16 muffins;

            1blomkål (380g revet)           /        380g coliflor rallado
                        2 egg                        /             2 huevos
                  50g mozarella                 /        50g de mozarella
                   50g cheddar                  /      50g de queso cheddar
                 25g mandelmel                 /  25g de harina de almendra
                      gressløk                      /            cebollino
                          salt                          /               sal
                        pepper                      /          pimienta negra
           italiensk krydderblanding        /         hierbas italianas

Begynn med å rive blomkålen din på ett rivjern,du trenger 380g revet blomkål,det skulle tilsvare ca 1 blomkålhode,men vei underveis for sikkerhets skyld.
Så er det hele såre enkelt. Ha resten av ingrediensene i den samme bollen som blomkålen din og bland det hele godt sammen med en gaffel.Klipp opp gressløken din og ha den i også. Spar på litt av osten din til å strø på toppen av muffinsene.Jeg kjøper alltid ferdig revet ost da går det enda raskere å lage disse muffinsene.
Jeg vet ikke om man får kjøpt italiensk krydderblanding i gamlelandet men jeg skulle tro det. Smak deg litt frem med krydderene.Du rører til du har en fast deig.Varm så ovnen din opp til 190 grader og finn frem muffinsformer og ett muffinsbrett.
Fyll hver muffinsform 3/4 full og sett dem i ett muffinsbrett.Pass på å bruke litt tykke muffinsformer ellers setter blomkålmuffinsen seg lett fast.Strø så over osten som du ikke hadde i deigen din og stek dem midt i ovnen i 25-30 minutter.
 Blomkålmuffinsen er ferdig når de begynner å bli gyldne på toppen.Ta dem ut av ovnen og la de avkjøles på rist i ca 5 minutter før de er klare til å nytes.Smaker nydelig og som sagt ypperlige å servere på tapasbordet.
Jeg pleier å ta de ut av muffinsformene før jeg serverer dem ,men det er selvsagt valgfritt. Disse kan lages ferdig før de skal serveres og enten oppbevarer du dem ferdig stekt og lar de få 3 minutter i ovnen på 240 grader straks innen servering.
Ellers så kan du oppbevare dem ustekte,dekk dem til med plastfolie, og steke dem når gjestene dine annkommer. Håper du fikk lyst på tapas nå,og om du prøver deg på noen av mine oppskrifter så setter jeg pris på å høre om de falt i smak eller ikke.
Håper du fikk kjøkkeninspirasjon og at du tar turen innom bloggen her snart igjen,enten det er baking eller tapas du liker.Fremover kommer det litt dåps og konfirmasjonsoppkrifter og for ikke å glemme 17 mai oppskrifter,så følg med.
Ha en strålende helg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario