viernes, 14 de abril de 2017

Påsketapas;Fylte egg

Langfredag og selvfølgelig tapas her på bloggen som vanlig. I dag med litt påskesving over seg dagen til ære. Egg konsumeres i store mengder i påsken ,hele 23 millioner faktisk,så da var det jo selvsagt at egg måtte bli hovedingrediensen i denne påsketapasen. Disse fylte spinateggene smaker absolutt fantastisk så prøv du også da vel.
Disse smaker like godt kalde som varme ,så da er det opp til deg hvordan du vil servere dem,personlig foretrekker jeg dem lunkne,midt i mellom altså.Om du vil prøve deg på denne tapasen trenger du følgende ingredienser til 8 tapas;

                 4 egg                        /            4 huevos
         200g fersk spinat             /        200g de espinacas
     100g bacon i terninger         /           100g de bacon
         60g philadelfiaost             /     60g de queso philadelfia
         blandet revet ost              /            queso rallado

Sett ovnen din på 180 grader.Begynn med å hardkoke eggene dine,de pleier å bli perfekte med 10 minutter koketid.Avkjøl dem deretter i iskaldt vann,fjern skallet og del dem så i to.
Mens eggene koker passer du på og steker baconbitene dine sprø i en varm panne,om du ikke får tak i baconbiter klipper du baconet i små biter med en saks ,det fungerer like bra.
Når baconet er ferdigstekt har du i spinaten i den samme stekepannen og steker den videre sammen med baconet til den faller sammen og blir myk.Vend på spinaten jevnlig slik at den ikke brenner seg fast.
Ha deretter bacon og spinatblandingen i en bolle sammen med philadelfiaosten din. I tilegg fjerner du eggeplommene forsiktig fra eggene dine og har dem i den samme bollen.
Bruk deretter en gaffel og mos eggeplommene sammen med philadelfiaosten din og rør det hele sammen med baconet og spinaten. Pass på at det ikke blir klumper men at philadelfiaosten er godt rørt ut.
Fyll så eggehalvdelene dine med røren og legg dem i en ildfast form. Strø over revet ost,bruk en ost du liker godt,jeg brukte en blanding av cheddar og mozarella,men bruk din favoritt. Sett deretter formen inn midt i ovnen i ca 15 minutter,til eggene er varme og osten har smeltet.
Så er påsketapasen klar til å serveres jeg lover deg at du vil bli positivt overrasket ,de smaker nydelig,og jeg vil våge meg til å si at dette er noe du definitivt bør ta deg tid til å lage nå i påsken.
Nydelige små munnfuller som virkelig er gode på smak. Håper du fikk lyst til å kokelere litt på kjøkkenet nå. Nyt langfredagen det skal jeg vet jeg og titt gjerne innom her snart igjen ,det blir jeg glad for.
Husk at du finner en hel masse andre påskeoppskrifter under påskekategorien her på bloggen,der finner du både søtt og salt,kort sagt noe for enhver smak.
Ha en fin langfredag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario