viernes, 21 de abril de 2017

Tapas; Auberginetårn med sjampinjong

Fredag og tapas står på planen her i huset som vanlig,denne gangen får dere ett nydelig auberginetårn med deilig sjampinjong. Smaker supergodt og er heller ikke vanskelig å lage. Denne smaker best varm men om du skal ha gjester kan den lages klar på forhånd så det bare gjennstår oppvarming i ovnen.
Aubergine er en grønnsak jeg har oppdaget de seneste årene og jo mere jeg bruker den jo godere syntes jeg den blir,så ikke vær redd for å prøve disse selvom du ikke spiser så mye aubergine til vanlig. Til ca 6 tapas trenger du følgende ingredienser:

               1 aubergine                 /             1 berenjena
          100g sjampinjong              /     100g de champinones
    1 kule fersk mozarellaost        /       1 bola de mozarella
              revet cheddar                /          cheddar rallado 
             revet mozarella               /        mozarella rallada
                tomatpure                    /            tomate frito

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader,deretter vasker du auberginen din før du deler den opp i ca 5 mm tykke skiver.
Vask og del sjampinjongene dine opp i skiver også.Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek sjampinjongene på medium varme.Ha i litt salt og pepper. La sjampinjongene bli godt stekt før du tar pannen av varmen.
Deretter steker du også aubergineskivene dine i litt olivenolje,ett par minutter på hver side,salt dem litt også. De skal fortsatt ha litt tyggemotstand igjen og ikke bli helt myke.
La de avkjøles litt før du begynner å stable tapasen din. Skjær mozarellakulen din i tynne skiver også.
Så trenger du tre aubergine skiver til hver tapas. Ha litt tomatpure på to av aubergineskivene og legg deretter en bit fersk mozarella på før du topper med stekt sjampinjong.
Neste steg er å stable de tre aubergineskivene oppå hverandre,bruk en grillpinne eller en coctailpinne til å holde det hele sammen med. Legg deretter auberginetårnene i en ildfast form.
Ha over litt salt og pepper før du strør over den revede osten din, bruk det du har for hånden, jeg brukte som sagt revet mozarella og revet cheddar. Sett deretter inn den ildfaste formen midt i ovnen på 180 grader i ca 10-15 minutter eller til osten har smeltet.
Server auberginetårnene dine straks de kommer ut av ovnen, de smaker fantastisk,den smeltede osten i kombinasjon med aubergine og sjampinjong er helt nydelig. Virkelig verdt å prøve denne her.
Nesten som mini pizzaer disse og alle som spiser dem skryter av hvor gode de er. Kjempegode å nyte sammen med ett glass rødvin på fredagskvelden,eller hvilken som helst annen kveld for den saks skyld.
Håper du fikk lyst på tapas nå og at du fikk litt inspirasjon av meg. Om du prøver en av mine oppskrifter blir jeg kjempeglad for tilbakemelding via mail,i kommentarfeltet her på bloggen eller på instagram.
Ha en fin helg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario