miércoles, 19 de abril de 2017

Banankake deluxe

Brune bananer er ett problem som til stadighet gjentar seg her i huset og da må gjerne mamma finne frem bakebollen og bruke dem i ett bakverk eller to. Denne gangen resulterte de i en banankake deluxe som jeg allerede har bakt flere ganger. Supergod og den bare smelter i munnen absolutt verdt å prøve.
Nå vet jeg at dulce de leche er å få kjøpt i diverse matbutikker hjemme i gamlelandet,så da er det ingen unnskyldning for ikke å prøve seg på denne banankaken deluxe.Om du vil bake denne trenger du følgende ingredienser til kakebunnen;

    2 modne bananer      /               2 platanos maduros
              3egg               /                      3 huevos 
          3dl sukker          /                    3dl de azucar
          75g smør           /                75g de mantequilla
          1,5dl melk           /                  1,5dl de leche
           4,5dl mel             /                 4.5dl de harina
        0,75dl kakao        /                  0,75dl de cacao
      3ts bakepulver      /       3 cucharaditas de levadura royale. 

Til smørkremen;

           250g smør          /               250g de mantequilla
           5-7dl melis          /              5-7dl de azucar glace
     1ss kokende vann     /             1cda de aqua hirviendo
   4 dråper romessens    /            4 gotas de esencia de ron

Til fyllet;

              4dl fløte              /                    4dl de nata
         dulce de leche        /                  dulche de leche
            2 bananer            /                     2 platanos

Pynt;
          150g moreller         /              150g de cerezas 
     200g 70%sjokolade     /        200g de chocolate de 70%
          1 ss delfiafett          /             1cda de manteca
       sjokoladestrøssel       /            fideos de chocolate

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Deretter smelter du smøret til kaken din og lar det avkjøles litt. I mellomtiden pisker du egg og sukker til eggedosis.Mos så de to modne bananene dine og ha dem i eggedosisen.
Bland alle de tørre ingrediensene dine. Ha melken din i det smeltede smøret. Deretter har du melkeblandingen og de tørre ingrediensene dine i eggedosisen vekselvis.Pisk hele tiden på lav hastighet til du får en jevn røre.Stek så kaken i en smurt 20 cm form midt i ovnen på 175 grader i 30-40 minutter.
Bruk en kakepinne til å kjenne etter når kaken er ferdig,den skal komme tørr ut.La så kaken avkjøles på rist.Mens kakebunnen avkjøles forbereder du fyllet ditt.Pisk krem av fløten din, når den er ferdig vispet vender du inn ca 2 spiseskjeer med dulce de leche i kremen din.
Del så kakebunnen din i tre like tykke deler,ringle over litt dulce de leche på hver kakebunn,smør ut kremen og legg bananskiver på toppen av kremen.Så gjentar du prosessen med neste lag.
Så er det klart for smørkremen din.Den lages enkelt ved å ha smøret,romessensen og det kokende vannet i bakebollen,pisk det godt. Deretter skrur du ned til laveste hastighet og har i melis litt etter litt. Smak deg frem til hvor mye melis du trenger.Neste steg er å dekke hele kaken din med smørkrem før den er klar til siste pynting.
Begynn med å sette morellene dine tett i tett på toppen av kaken,la stilken sitte på. Smelt deretter sjokoladen din sammen med delfiafettet ditt,når det har smeltet helt venter du ca 5 minutter før du heller den jevnt over toppen på kaken.
Siste steg på pyntingen er også det mest klissete,ta godt med sjokoladestrøssel i hånden og trykk det inn i smørkremen rundt bunnen på kaken din. Jeg brukte små sjokoladekuler av hvit,melke og mørk sjokolade,men det går like bra med sjokoladestrøssel.
Så er de bare å koke kaffe og gjøre klart til å kose seg glugg ihjel. Denne banankaken deluxe er virkelig supergod,og den er slett ikke vanskelig å få til selvom ingredienslisten i oppskriften kanskje er litt lang.
Håper du fikk lyst til å bake nå,og prøver du noen av mine oppskrifter blir jeg superglad for tilbakemelding her inne eller på mail eller på instagram.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario