lunes, 17 de abril de 2017

Påske; Marengsreder med lemon curd

Så var det plutselig siste dag i påsken for denne gangen og hjemreise for min del, aldri morsomt det, men i morgen er det tilbake til hverdagen for de aller fleste vil jeg tro. Men det er fortsatt tid til å spise litt påskegodt og da synes jeg at du skal prøve disse deilige sursøte marengsredene med lemon curd. Smaker fortreffelig.
Om du vil prøve deg på disse supergode marengsredene trenger du følgende ingredienser; 

Til den italienske marengsen:

         120g eggehvite           /   120g de clara de huevo
           180g sukker             /          180g de azucar
            0,7dl vann              /            0,7dl de aqua
       gul konditorfarge        /         colorante amarillo

Til lemoncurden:

         2 eggeplommer            /        2 yemas de huevo
             75g sukker               /           75g de azucar
    60g presset sitronsaft       /      60g de zumo de limon
   revet skall av en sitron      /       ralladura de un limon
             50g smør                 /       50g de mantequilla

Til dekorasjon;

       små sjokoladegg          /  pequenos huevos de chocolate


Begynn med å ha 150g sukker i en kjele sammen med vannet ditt,og kok det opp. Har du ett sukkertermometer bruk dette og ta kjelen av varmen når det når 115 grader. Har du ikke sukkertermometer lar du det koke i 3 minutter så skulle det være riktig temperatur på sukkerlaken din.
I mellomtiden pisker du eggehvitene dine sammen med resten av sukkeret altså 30 gram.Pisk på laveste hastighet i 30 sekunder deretter på full styrke til massen blir til ett hvitt stivt skum.
Når sukkerlaken din når den riktige temperaturen tar du kjelen av varmen og heller sukkerlaken i bakebollen din litt etter litt mens du pisker på medium hastighet.Hell sukkerlaken i langs kanten på bakebollen din ellers kan blandingen din bli ujevn.
Når du har hatt i all sukkerlaken skrur du ned hastigheten på maskinen din og pisker videre i 15-20 minutter til marengsen din har blitt kald. Ha deretter i den gule kondirotfargen din. Du skal nå ha en stiv og glatt marengs som er klar til å sprøytes ut.
Bruk deretter en stjernetip og sprøyt ut runde reder på en bakepapirkledt stekeplate.Dette er en stor oppskrift så du får ca 20-25 reder ut av den,igjen avhenger det selvfølgelig av hvor store du velger å sprøyte dem ut. 
Deretter steker du marengsredene på 150 grader i 20-25 minutter,de har da fått en stiv hinne og vil bli helt stive så fort de avkjøles. La de avkjøles på stekebrettet ellers vil de lett miste formen om du flytter på dem.
Mens marengsredene stekes i ovnen passer du på å lage lemoncurden din. Ha sukker og to eggeplommer i en glass eller metallbolle og pisk det hele godt sammen med en visp for hånd.
Sett bollen over vannbad og kok opp vannet mens du rører om av og til,pass på at vannet ikke når helt opp til bollen. Finriv skallet fra en sitron og press ut 60g sitronjuice av sitronen. Ha sitronjuice i eggeblandingen og la den stå over vannbad til det tykner.
Når blandingen begynner å tykne tar du kjelen av varmen og rører inn smør og sitronskall. Rør hardt og pass på at alt smøret smelter,dette blir ett lite glass med lemoncurd så det skulle fint holde som fyll til marengsredene dine.
Så gjenstår det bare å montere marengsredene. Fyll "hullet" i midten av redene med godt med lemoncurd,det gjør ingenting om det renner litt over.
Så er det bare å dytte på plass de små sjokoladeeggene,jeg brukte små pastellfargede som jeg kjøpte på Tiger,men bruk de du har for hånden eller de du finner i ungenes påskegodt 😉
Så var disse nydlige marengsredene klare til å serveres,vær klar over at lemon curden gjør marengsen myk etter en stund så ikke ha den oppi altfor lenge før du skal servere dem.
Disse smaker utrolig godt syntes jeg, kombinasjonen av den søte marengsen og den syrlige lemon curden er en fest i munnen.Vel med dette innlegget var påskebloggingen over for denne gangen,men det betyr ikke at det blir mindre godsaker å finne på bloggen fremover,så jeg håper du titter innom snart igjen
Ha en fin siste påskedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario