lunes, 17 de abril de 2017

Påskedessert; Mangofromasj

I påsken blir det ofte mange lange og gode familiemiddager og da er det ekstra kos med en god dessert til å avslutte det hele med. Promblemet er at man som regel er fryktelig mett etter middagen,men da passer denne desserten ypperlig. Den er frisk og god og kan spises uansett hvor mett du måtte være,dessuten smaker den helt nydelig.
Den er slettes ikke vanskelig å lage heller,du må bare beregne litt tid slik at fromasjen rekker å stivne i kjøleskapet. Om du vil prøve deg på denne påskedesserten trenger du følgende ingredienser til 4 porsjoner;

           250g mango       /         250g de mango
           1/2 appelsin       /             1/2 naranja
           2 gelatinblad       /       2 hojas de gelatina
              1dl fløte           /            1dl de nata
            50g sukker        /          50g de azucar
           2 eggehviter       /        2 claras de huevo

Begynn med å mikse mangoen sammen med juicen av den halve appelsinen din til puree med en stavmikser. Du kan bruke frisk mango eller frossen,det spiller ingen rolle det smaker like godt uansett,bare la den frosne tine først.
Legg gelatinbladene dine i kaldt vann i 5 minutter. I mellomtiden varmer du opp fløten din sammen med sukkeret i en kjele,ikke la det koke opp,når det er varmt og sukkeret har løst seg opp,klemmer du vannet ut av gelatinene din og har den i kjelen. Rør godt til all gelatinen er oppløst,ta kjelen av plata.
Bland så mango og appelsinpureen din i fløteblandingen din. I en bakebolle stivpisker du så de to eggehvitene dine. Pisk på full styrke i ett par minutter,det skulle holde
Så trenger du en slikkepott ,vend så inn mangoblandingen i eggehvitene dine litt etter litt. Rør godt ,men samtidig ikke for kraftig, til du får en jevn røre.
Hell deretter mangofromasjen din opp i fire serveringsskåler. Deretter trenger mangofromasjen ett par timer i kjøleskapet slik at den stivner.
Når mangofromasjen har stivnet er den egentlig klar til servering,jeg liker å spise den bare som den er,men påsken til ære fikk de litt krem på toppen denne gangen og også noen sjokoladekaniner.
 Vil du lage sjokoladekaniner gjør du det enkelt ved å smelte litt kokesjokolade i mikroovnen. Så trenger du en rund tipp og en sprøytepose samt en mal av en kanin. Tegn malen opp på bakepapir og sprøyt ut sjokoladen etter formen.Sett dem 10 minutter i fryseren og du har sjokoladekaniner klar til påskedesserten.
Annbefaler deg virkelig å prøve denne desserten i påska,den smelter i munnen og smaker rett og slett solskinn. Nydelig, jeg må innrømme at jeg spiste 3 av 4 porsjoner selv da denne ble testet ut, men det trenger vi ikke å si til noen😉
Håper dere titter innom her flere ganger i løpet av påsken det kommer flere påskerelaterte oppskrifter fremover,og ikke glem å titte innom påskekategorien her på bloggen der finner du mange gode tips.Håper vi ses snart igjen.
Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario