miércoles, 7 de diciembre de 2016

Safransnurrer med hvit sjokolade

Nå er kanskje ikke gjærbakst noe du forbinder med jul,men disse safransnurrene passer ypperlig til julens mange sammenkomster. Safranssmaken gir julestemning og det fine med disse er at de kan bakes allerede nå og fryses ned i påvente av julekosen. Disse smaker alldeles nydelig og det er vel verdt å prøve seg.
 Dessuten er det noe eget og avslappende ved å lage gjærbakst,duften som sprer seg i huset er helt spesiell og den får ihvertfall meg til å slappe av,noe som kan være kjærkomment i en stressende desembermåned. Om du vil prøve deg på disse safranssnurrene trenger du en av mine vanlige gjærdeiger,oppskriften finner du her på bloggen min,eller så finner du den der den kommer fra opprinnelig nemlig Trines matblogg.
Den eneste forskjellen er at du tilsetter to pakker med safran i den lunkne melken din,la så melken stå i 5 minutters tid slik at safransmaken virkelig setter seg,før du elter sammen deigen på vanlig vis.Sett så safrangjærdeigen din på heving til dobbelt størrelse.
I mellomtiden kan du blande klart det hvite sjokoladefyllet ditt, til det trenger du følgende ingredienser;

         200g romtemperert smør         /     200g de mantequilla
                    1dl sukker                    /         1 dl de azucar
                    2dl kokos                     /           2dl de coco
                   1 appelsin                     /             1 naranja
             200g hvit sjokolade            /    200g de chocolate blanco

Begynn med å vaske appelsinen din godt,deretter finriver du appelsinskallet og har det i en bolle sammen med smøret,sukkeret og kokosen.
Bland det hele godt sammen til du har en jevn røre. Finhakk også den hvite sjokoladen din.Når deigen din er ferdig hevet deler du den i to og kjevler ut to rektangler. Smør kokosblandingen din utover de to rektanglene før du strør over den hakkede hvite sjokoladen.
 Rull så rektanglene dine sammen og del dem opp i jevnstore snurrer. Legg så snurrene på ett bakepapirkledt stekebrett og la de etterheve til dobbelt størrelse,det tar ca 30 minutter. I mellomtiden varmer du opp ovnen din til 225 grader.
Før du steker safransnurrene dine midt i ovnen i 6-8 minutter,pensler du dem med egg og strør over perlesukker.Pass på mot slutten av steketiden ,safransnurrene kan fort bli brent under,så følg med.Avkjøles så på rist.
Så er det bare å sette over kaffen,skru opp julemusikken på radioen og nyte disse nydelige safransnurrene. Smaker himmelsk og som sagt ypperlig å fylle opp i fryseren nå, slik at de kan tas frem når juleferien begynner.
Håper disse falt i smak og om det ikke er tilfelle så titt innom her igjen snart det kommer flere juleoppskrifter fremover. Du finner allerede over 80 juleoppskrifter her inne på bloggen,og finner du noe du liker og prøver det blir jeg hoppende glad for tilbakemelding.
Ha en fin førjulsdag videre!
No hay comentarios:

Publicar un comentario