sábado, 10 de diciembre de 2016

Baileys fudge i mikroovn

Nå er det på tide med litt julegodteri her på bloggen,vi kjenner vel alle på tidsklemma fra tid til annen og nå i disse juletider tror jeg det er svært få som ikke blir stresset. Men her kommer redningen når det gjelder julegodteriet,nemlig denne geniale Baileys fudgen som du enkelt lager i mikroovnen. Det hele tar ca 10 minutter,smaker himmelsk godt og er veldig enkelt. Bedre enn dette kan det ikke bli.
Her er det ikke noe å lure på bare å finne frem en glassbolle å sette igang,du blir garantert ikke skuffet.Til ca.80 små Baileys fudge biter trenger du følgende ingredienser;

      375g søtet kondensert melk    /     375g de leche condensada
                  125g smør                   /        125g de mantequilla
                 250g sukker                 /             250g de azucar
            250g brunt sukker             /         250g azucar moreno
               5-6ss Baileys                 /           5-6 cda de Baileys
          1,5ts vaniljeekstrakt            /    1,5 cdta de extracto de vanilla

Finn frem en høy glassbolle som tåler varme godt,det er viktig at det er litt høyde på den da fudgen bobler opp ganske så mye i mikroovnen.Ha sukker,brunt sukker,kondensert melik og smør i glassbollen din.
Så setter du hele bollen inn i mikroovnen din på 900 watt,om ikke mikroovnen din har så mange watt så setter du den på fullt og legger til 1 minutt ekstra i mikroovnen for hver 50 watt mindre du har. Sett så glassbollen inn på 900 watt i 3 minutter.
Ta så bollen ut og rør om godt. Pass på dette er varme saker og det er fort gjort å brenne seg.Sett så bollen tilbake på 900 watt i 3 nye minutter,eller på full styrke i mikroovnen din om den ikke har så mange watt.
Gjenta samme prosess,rør om og så setter du bollen inn i ytterligere 3 minutter,tilsammen 9 minutter i mikroovnen,litt lengre om du må legge til tid pga.styrken på mikroovnen din. Ha så røren over i mikseren din og miks den på full styrke i ett par minutter.
Mens du pisker har du i vaniljeekstrakten og Baileysen,deretter heller du det hele over i en bakepapirkledt form. Jeg brukte en ildfast form på 26x19cm,da blir de passe tykke syntes jeg.Sett deretter formen din i kjøleskapet ett par timer til fudgen stivner.
Ta den deretter ut og bruk en skarp kniv til å skjære den opp i små firkantete biter. Dette er mektige saker så jeg liker ikke at bitene er for store. Som sagt smaker himmelsk,litt grynete og samtidig smelter denne fudgen på tungen og smaker deilig av Baileys.
Denne kan lages i god tid før jul,den bør oppbevares i kjøleskapet i en tett boks,eller i gamle rengjorte syltetøyglass slik som jeg gjør. Denne Baileysfudgen er dessuten perfekt julepresang til de som liker søte saker.
Nå nærmer julen seg med stormskritt og juleoppskriftene kommer til å fortsette her på bloggen fremover,så titt gjerne innom snart igjen for mere juleinspirasjon. Husk at du allerede finner over 85 juleoppskrifter her på bloggen under kategorien jul.
Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario