lunes, 26 de diciembre de 2016

Daddelkake

Da håper jeg julen er vel overstått for de fleste og at dere nyter romjulen,det gjør jeg til fulle her hjemme i Norge. Jeg vet ikke med dere, men noe som alltid blir stående igjen på bordet etter at julen er over hjemme hos meg er dadlene. Må liksom ha dem til jul ,men det er nesten ingen som spiser av dem,og siden jeg hater å kaste mat ble løsningen denne gangen er supergod daddelkake.
Deilig søt sjokoladekake,den blir akkurat passe seig i konsistensen og er supermyk og god. Så om du som meg har dadler igjen etter julefeiringen foreslår jeg at du prøver deg på denne. Til en 20cm kake trenger du følgende ingredienser;

             250g ferske dadler               /               250g datiles
                   1-2 dl vann                     /             1-2dl de aqua
            100g kokesjokolade              /      100g de chocolate negro
                     1ts kanel                       /          1cdta de canela
                        4 egg                         /               4 huevos 
                  0,5dl sukker                     /           0,5dl de azucar
   1dl grovt hakkede hasselnøtter      /              1dl de avellanas

Til glasuren trenger du;

           100g kokesjokolade               /       100g de chocolate negro
                   25g smør                       /            25g de mantequilla
                   2ss fløte                        /                 2cda de nata

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader, deretter smører og strør du en 20cm kakeform og legger bakepapir i bunnen.Deretter fjerner du steinene i dadlene dine og har dem i en kjele med 1 dl vann.
Kok opp og la det hele koke under omrøring til dadlene blir til en seig masse. Det kan hende du må tilsette litt mere vann underveis. Ha deretter kokesjokoladen og kanelen i daddelpureen din og rør til sjokladen har smeltet,la så det hele avkjøles litt.
I mellomtiden separerer du eggehvitene fra eggeplommene. Pisk eggeplommene dine luftige sammen med sukkeret.I en annen bakebolle pisker du eggehvitene dine stive. Deretter blander du daddelpureen din sammen med eggeplommeblandingen din,rør godt.
Grovhakk så hasselnøttene dine i en foodprocessor, ikke kjør dem for lenge de skal gi litt tyggemotstand i kaka. Neste steg er å blande inn hasselnøttene dine før du til slutt vender inn de stivpiskede eggehvitene.
Vend det hele godt sammen og ha deretter røren over i den smurte kakeformen din. Stek så kaken på 175 grader midt i ovnen i 30-35 minutter. Bruk en kakepinne til å kjenne etter,når den kommer tørr ut igjen, er kaken din ferdig.
La den avkjøles i formen i ca 10 minutter før du tar den ut og har den over på rist slik at den avkjøles videre.Ett lite tips er å skjære med en kniv rundt kanten av kakeformen før du åpner den,kaken har en litt seig konsistens så den henger seg lett fast.Så er det tid for å lage glasuren.
Ha fløte,smør og sjokolade i en glassbolle og smelt det over vannbad. Rør om av og til slik at du får en blank glasur,hell den så over kaken og fordel den jevnt utover med en slikkepott.Pynt gjerne med noen hele dadler og litt appelsin.
Som sagt en supergod, saftig sjokoladekake som falt i smak her i huset. Denne er dessuten glutenfri om du skulle ha problemer med det. Mannen i huset spiste halve kaken selv,og lot ikke engang til å merke at den var laget med dadler,ifølge han selv liker han nemlig ikke dadler.😉 Så denne annbefales trygt.
Kaken er relativt liten men den er mektig så den holder en stund allikevel.Dessuten holder den seg like fin i kjøleskapet i en to tre dager. Håper du fikk lyst til å bake litt i romjulen nå,kos deg videre så håper jeg vi ses her inne snart igjen.
Ha en fin romjul!

No hay comentarios:

Publicar un comentario