viernes, 23 de diciembre de 2016

Oliventapenade juletrær med basilikum

Plutselig var det lille julaften og det er sikkert mange rundt omkring i de tusen hjem som pynter juletreet i dag. Vet det er en tradisjon hos veldig mange, en annen tradisjon man ikke kommer utenom må vel være å se på Grevinnen og hovmesteren i kveld,det skal ihvertfall jeg gjøre. Noe å kose seg med mens man ser på hovmesterens mange krumspring kan kanskje være disse juletrærne.
Nydelig oliventapenade med frisk basilikum faller i smak hos de fleste.Disse er lette å lage og det tar bare 10 minutter på kjøkkenet. Om du vil prøve trenger du følgende ingredienser til disse juletrærne;

   100g gode grønne oliven     /            100g de aceitunas
       10-15 basilikumblad         /      10-15 hojas de albahaca
      extra virgen olivenolje       /              aceite de oliva
                   salt                       /                  sal
                 pepper                    /             pimienta negra
            4-5 loffeskiver                / 4-5 rebanadas de pan bimbo
               granateple                   /              granada

Begynn med å ha olivenene dine og basilikumbladene i en bolle,så trenger du en stavmikser. Ha i litt olivenolje,jeg anbefaler extra virgen olivenolje,den koster litt ekstra men gir en utrolig god smak.
Kjør stavmikseren til du får en tykk pate lignende konsistens,ha i litt mere olivenolje om det skulle bli veldig tykt. Smak så til med salt og pepper. Så rister du loffeskivene dine,enten i brødrister eller i ei stekepanne på ovnen.
Så trenger du en utstikker med juletreform,eller du kan også helt enkelt dele loffeskivene dine i fire.Smør godt med oliventapenade på hvert juletre og pynt med granateple.Så er juletrærne dine klare for servering. Passer veldig godt med ett glass øl til syntes jeg.
Selve tapenaden din kan du godt lage god tid i forveien,den holder seg fint i noen timer i en tett boks i kjølsapet. men selve tapasen bør serveres så fort du smører den på loffeskivene,ellers blir loffeskivene fort myke.Da har jeg pyntet juletreet her på bloggen. Nyt Grevinnen og hovmesteren senere i kveld og ha en fantastisk lille julaften.
God jul!😉

No hay comentarios:

Publicar un comentario