domingo, 18 de diciembre de 2016

Mikrokarameller med havsalt

Her kommer det nok en genial oppskrift som kan hjelpe deg litt med tidsklemma nå før jul,mikroovnen er nok engang hovedaktør og på null komma niks,eller ett kvarters tid,har du de nydligste hjemmelagede karameller med havsalt fiks ferdige til julekosen. De smaker himmelsk og smelter på tungen.
Det blir en god del karameller av denne oppskriften,litt avhengig av hvor store du skjærer dem opp,men tro meg disse vil få bein å gå på . Om du vil prøve deg på disse fantastiske mikroovnkaramellene med havsalt trenger du følgende ingredienser;

                100g smør                 /        100g de mantequilla
               100g sukker               /            100g de azucar
          100g brunt sukker            /     100g de azucar moreno
             140g lys sirup               /        140g de sirope claro
    140g søt kondensert melk    /      140g de leche condensada
          1ts vaniljeekstrakt           /    1cdta de extracto de vanilla
               1/4 ts salt                   /            1/4 cdta de sal
                 saltflak                     /            escamas de sal

Begynn med å ha alle ingrediensene dine, utenom saltflakene, i en høy glassbolle som tåler høy varme. Det er litt viktig at det er høye kanter på bollen du bruker da det bobler opp noe veldig i mikroovnen.
Så stiller du inn mikroovnen din på 850 grader. Sett så bollen inn i 90 sekunder på 850 watt,ta så bollen ut og rør godt i blandingen din. Vær veldig forsiktig dette er varme saker og det er lett å brenne seg.
Gjenta denne prosessen med 90 sekunder i mikroovnen så ut å røre til du tilsammen kommer til 8 minutter.Blandingen din vil forandre seg litt for hver gang du tar den ut og den blir varmere og varmere så pass på.Har du ett sukkertermometer bør det vise 115 grader når karamellene er ferdige,men tiden som mål går like fint.
Smør så en ildfast form,jeg brukte en på 26x19 cm da syntes jeg de ble passe tykke,godt med smør og strø litt saltflak i bunnen på formen. Hell så over karamellblandingen og strø litt saltflak på toppen også.
Sett deretter formen i kjøleskapet i 25-30 minutter før du klipper opp med saks eller deler opp med en skarp kniv i passe store karameller. Jeg pakket mine inn i litt matpapir ,ellers klistrer de seg veldig lett fast i hverandre,når du skal oppbevare dem.
De bør oppbevares i kjøleskap,som sagt fantastisk gode og lett lagede,de forsvant så fort her i huset at jeg allerede har laget en andre gang og jeg blir ikke forundret om det blir en tredje også før julen er over.Håper du fikk lyst til å prøve deg på disse,de er virkelig i særklasse med det lille hintet av salt.
Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario