sábado, 24 de diciembre de 2016

Rudolf er rød på nesen kake

Da var den store dagen her og jeg vil ønske alle mine blogglesere en riktig god jul med denne Rudolf er rød på nesen kaken.Denne kaken blir også mitt bidrag til matbloggernes oppskriftsutfordring da den inneholder nesten alle de kryddere som jeg forbinder med julen,og nettopp julekrydder er temaet for oppskrifteutfordringen nå i desember.Det er Kvardagsmat.no som er vert for oppskriftsutfordringen denne måneden,titt gjerne innom bloggen hennes for inspirasjon, og som sagt med julekrydder som tema passer denne smakfulle kaken perfekt som mitt bidrag.
Kaken smaker jul rett og slett ,og inneholder selvfølgelig plenty av forskjellige julekrydder.Om du vil prøve deg på en Rudolf er rød på nesen kake begynner du med å lage kakefyllet ditt,en helt fantastisk god safranskrem,da den trenger minst 8 timer i kjøleskapet ,før du kan bruke den.Safran er jo julens krydder og til denne kremen trenger du følgende ingredienser;

                    4 dl fløte                  /             4dl de nata
            160g hvit sjokolade         /    160g de chocolate blanco
                125mg safran              /          125mg de azafran

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og la det stå og trekke seg i minst 10 minutter,slik at safransmaken får satt seg. Deretter varmer du opp blandingen slik at all sjokoladen smelter,men vær forsiktig blandingen må ikke koke.
Når all sjokoladen har løst seg opp setter du blandingen kaldt i kjøleskap i minst 8 timer. Deretter er det klart for å lage ditt eget pepperkakekrydder som du trenger til selve kakebunnen. Til pepperkakekrydderet trenger du følgende ingredienser;

                 2ss malt ingefær               /      2cda de jenjibre molido
                      2ss kanel                     /           2cda de canela
           1,5ss malt kardemomme         /     1,5cda de cardamomma
             1ss malt kryddernellik            /     1cda de clavos molidos

Bland alt godt sammen og oppbevar på boks,det holder til flere omganger av denne kaken eller til pepperkakebaking om det skulle stå på planen.Neste steg er å lage kakebunnen,det er en myk pepperkakebunn, som du trenger følgende ingredienser til;

                    3 egg                          /                 3huevos
                  3dl sukker                      /             3dl de azucar
                  75g smør                       /        75g de mantequilla
                 1,5dl melk                      /              1,5dl de leche
                  4,5dl mel                        /             4,5dl de harina
              3ts bakepulver                  /     3cdtas de levadura quimica
         3ts pepperkakekrydder           /           3cdtas de especies
  
Begynn med å piske en tykk eggedosis av eggene og sukkeret,samtidig som du smelter smøret ditt.
Sikt deretter melet ditt ett par ganger,det gir en mye luftigere kake. Ha deretter i mel,smør og melk vekselvis i røren din mens du hele tiden pisker videre.Ha i bakepulver også.
Til slutt har du i pepperkakekrydderet ditt.Ha deretter røren over i en smurt 20 cm kakeform med bakepapir i bunnen.Smør godt da denne kaken har lett for å sette seg litt fast.
Stek så kaken på nederste rist i ovnen ,på 175 grader i 40-45 minutter. Bruk en kakenål for å sjekke om den er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut igjen.Avkjøl deretter kakebunnen i formen i 10-15 minutter før du tar den ut og avkjøler den videre på rist.
Mens kaken avkjøles forbereder du smørkremen som du trenger til å dekke kaken med før du dekorerer den med sukkerpasta.Til smørkremen trenger du følgende ingredienser;

                   200g smør            /          200g de mantequilla
                mandelessens         /         esencia de almendras
                   5-7dl melis            /         5-7dl de azucar glace 
             1ss kokende vann       /        1cda de aqua hirviendo

Ha romtemperert smør,samt en spiseskje kokende vann og 3-5 dråper mandelessens i en bakebolle. Pisk det hurtig sammen med melis til du får ønsket konsistens på smørkremen din,se ann mengden melis og smak deg frem.
Når kakebunnen din er helt kald er det klart for å montere kaken. Del kakebunnen din i tre like tykke deler. Ta frem safranblandingen din ifra kjøleskapet og pisk den til krem. Jeg brukte også en boks med hermetiske mandariner til fyllet,mandariner hører jo også julen til.
Bruk sukkerlaken fra mandarinboksen til å dynke kakebunnene dine med,deretter fordeler du kremen på to av bunnene og legger på halvparten av de hermetiske mandarinene dine på hver kakebunn.
Deretter stabler du kakebunnene oppå hverandre.Så er det klart for smørkremen din,legg ett jevnt lag over hele kaken og pass på at det ikke blir for tykt,det skal være ett tynt jevnt lag som dekker ujevnhetene i kaken din.
Når kaken er smurt opp med smørkrem setter du den i kjøleskapet mens du gjør klar sukkerpastaen din til selve dekoreringen av kaken,helt klart den morsomste delen syntes nå jeg.Du trenger følgende til dekorasjonene;

         ca 600g hvit sukkerpasta         /  ca 600g de pasta de azucar
                  rød pastafarge                /            colorante rojo
               grønn pastafarge               /           colorante verde
                brun pastafarge                /          colorante marron

Begynn med å kna all den hvite sukkerpastaen din godt,dertter kjevler du den tynt ut i en sirkel som er stor nok til  dekke hele kaken din.
Bruk maizenamel når du kjevler ut sukkerpastaen ,slik at den ikke setter seg fast. Rull deretter sukkerpastaen opp på kjevlen din og rull den deretter over kaken din.Klønete forklart men du ser hva jeg mener på bildet.
Deretter jevner du ut sukkerpasten din og stryker den fast til kaken ved hjelp av håndflatene dine.Begynn på toppen og jobb deg nedover til du når bunnen. Skjær så vekk den overflødige sukkerpastaen din med en skarp kniv.
Den overflødige sukkerpastaen din farger du deretter i to brune nyanser,litt grønn og den minste delen farger du rød. Så er det bare å sette igang med dekoreringen.Jeg skulle ta steg for steg bilder,men ble så ivrig at det bare ble ett bilde. Men du begynner med Rudolfs hode.
Deretter må du bare bruke fantasien din. Jeg monterte deretter Rudolfs horn,før jeg stakk ut mistelteinblader og plasserte dem rundt på kaken. Til slutt trykket jeg ut god jul som ble plassert på toppen av kaken.
Selve dekorasjonene på denne kaken er ikke så kompliserte,men det blir ett morsomt resultat og jeg kan love deg at den garantert blir suksess når den serveres. Selvom dette blogginnlegget er veldig langt så er det slettes ikke en komplisert kake å lage.
Og som sagt den smaker helt nydelig,alle julesmakene og julekrydderene på en gang,jeg lover deg at du ikke vil bli skuffet.Med alle disse krydderene så passer denne kaken perfekt som bidrag til kvardagsmats oppskriftsutfordring julekrydder.
Vil du lese mer om bakgrunnen til oppskriftsutfordringen finner du informasjon hos greenbonanza som altså starte opp med dette. Håper du fikk julefølelsen nå og at du får alt du har ønsket deg under juletreet i år.
Selv skal jeg nyte julaften hjemme i Norge med Donald Duck på tv og ribbe på bordet og kanskje kommer nissen også på besøk,hvem vet.Så ses vi vel her inne i romjula håper jeg.
Ha en strålende julaften alle sammen!

No hay comentarios:

Publicar un comentario