viernes, 21 de octubre de 2016

Spindelvevpoteter

Fredag igjen og da er det tid for tapas her på bloggen,i dag byr jeg på en Halloween inspirert tapas nemlig spindelvevspoteter. Det var ihvertfall navnet min sønn kom opp med når han fikk se og smake på disse. De ser kanskje litt kompliserte ut men jeg kan love deg at det hele er super enkelt,bare å prøve seg,smaker dessuten himmelsk.Disse har jeg sett på diverse nettsider en stund og jeg måtte jo selvfølgelig prøve.
 Dessuten kan jeg love deg at du garantert får suksess hos den yngre garde med disse. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til ca 12 spindelvevspoteter;

          350 g potet               /            350g de patata
              1 egg                    /                 1 huevo
         1ss potetmel             /      1cda de harina de patata
    25g revet parmesan       /          25g de parmesano
         ca 1 dl melk              /             ca 1 dl de leche
               salt                      /                    sal
          hvit pepper               /            pimienta blanca
              pepper                  /                 pimienta

Begynn med å skrelle potetene dine og kok dem møre. Når det er gjort har du dem i en bolle og moser dem grovt.Pisk ett egg og ha det i bollen. Ha deretter i potetmel,revet parmesan ,salt,pepper og hvit pepper og bland det hele godt.

 Pass på at det ikke er noen store potetklumper i mosen din da blir det nemlig vanskelig å klemme den ut senere. Ha i melken din litt etter litt til du får ønsket potetmos konsistens. Den skal være silkemyk og husk å smake deg frem med salt og pepper.

Nå trenger du en pose og har du en tipp bruker du en stor rund tipp og hvis ikke så klipper du hull i hjørnet på posen,det funker bra det også. Sett så en stekepannne på plata med godt med olivenolje i ,varm oljen godt opp.
Så sprøyter du ut potetmosen din i den varme oljen,lag sirkler og pass på for det kan fort sprute litt varm olje. La så potetsirklene stekes godt på en side før du gjør det samme på den andre siden.

Når spindelvevspotetene dine blir litt sprø og crispy på utsiden er de ferdige,ha dem over på litt kjøkkenpapir slik at den overflødige olivenoljen blir sugd opp. Så er det bare å gjøre seg klar til å nyte. Smaker helt herlig,som en blanding av potetgull og potetmos med deilig parmesansmak.
Crispy på utsiden,myke inni, en ny favoritt tapas her i huset. Disse bør nytes varme eller lunkne, blir de kalde blir de fort myke og da smaker de ikke like godt, men tror ikke det skal være ett større problem de forsvant som dugg for sola her i huset.
Håper du fikk lyst til å prøve deg, fortell meg gjerne hva du syntes om du gjør det. Liker du Halloween som meg så følg med her inne på bloggen i uken som kommer det blir mer Halloween inspirasjon fremover.
Happy friday!

No hay comentarios:

Publicar un comentario