miércoles, 5 de octubre de 2016

Blåbærkrans

Høsten er jo over oss og med den bærplukking og innhøsting,har du plukket blåbær i det siste eller har noen liggende i fryseren annbefaler jeg deg å prøve denne blåbærkransen. Den smaker virkelig supergodt og er slettes ikke vanskelig å bake. Den rekker dessuten til mange så om du skal bake til selskap eller andre arrangement med mange munner å mette er denne ideel.
Om du vil prøve deg på denne trenger du en porsjon av min vanlige gjærdeig som du finner oppskriften på her på bloggen. Dette er den samme gjærbakst oppskriften som Trines matblogg bruker og den slår aldri feil. Hever godt og gir utrolig luftig gjærbakst.
Når deigen din er ferdig hevet lager du blåbærfyllet,til det trenger du følgende ingredienser;

       200g philadelfiaost           /        200g de queso philadelfia
             30g sukker                 /               30g de azucar
              50g smør                  /             50g de mantequilla
     3-5 ss blåbærsyltetøy         /  3-5cda de mermelada de arandanos
            150g blåbær                /             150g de arandanos
 20g hvite sjokoladeknapper    /   20g de perlitas de chocolate blanco

Ha philadelfiaosten,sukker,smør og blåbærsyltetøyet i en bakebolle,og pisk det kraftig til du får en klumpefri og silkemyk røre.
Deretter kjevler du ut deigen din til ett stort rektangel,pass på å ha godt med mel på bakebordet så deigen ikke setter seg fast når du skal begynne å rulle den. Smør deretter osteblandingen din jevnt utover deigen. Strø så på de hvite sjokoladeknappene og blåbærene dine.
Rull deretter hele deigen sammen og form den til en krans som du legger på en bakepapirkledt stekeplate. Nå er det selvfølgelig opp til deg hvordan du velger å formen kransen din.
Jeg valgte å lage en omvendt klippekrans denne gangen. Først klippet jeg kransen i like store deler fra den ytre kanten på kransen og inn mot midten uten å klippe helt igjennom.
Deretter brettet jeg de klipte bitene forsiktig utover slik at litt av blåbærfyllet kom til syne.Vær forsiktig så du ikke drar for mye i kransen når du gjør dette ,da mister den lett den runde fine formen.
Så er det bare å smøre seg med litt tålmodighet igjen,dekk til kransen din med ett kjøkkenhånkle og sett den på ett lunt sted til den har hevet til dobbelt størrelse. Det tar ca 30-40 minutter. I mellomtiden setter du stekeovnen din på 200 grader.
Når kransen så er ferdig hevet pensler du den med egg og strør over litt perlesukker før den stekes midt i ovnen i 20-25 minutter. Bank på undersiden av kransen om du er i tvil om den er ferdig stekt,den er ferdig når du hører en hul lyd.
La kransen avkjøles på rist og gjør deg klar til en aldeles nydelig smaksopplevelse. Smaker like godt varm som kald og denne blåbærskransen kan fint fryses om det skulle bli noe til overs.Håper du fikk lyst til å bake litt nå,følg meg gjerne på instagram også ,der ser du litt mer av hverdagen min i spania.
                                Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario