lunes, 3 de octubre de 2016

Sjokoladebanankake

Bananer er noe som stadig ligger og blir brune her hjemme,og da blir de ikke spist men jeg liker absolutt ikke å kaste mat så da ender de brune bananene som oftest opp i ett bakverk.Denne gangen i kombinasjon med sjokolade og nøtter og det var virkelig en innertier. Supergod sjokoladebanankake var resultatet.
Så nå gjør det ikke noe om det blir brune bananer på fruktfatet her i heimen løsningen er denne herligheten. Om du skulle ha bananer liggende og vil prøve deg på denne sjokoladebanankaken trenger du følgende ingredienser; 

          50g valnøtter         /   50g de nueces de calefornia
             3 bananer           /               3 platanos
            100g smør           /        100g de mantequilla
                1 egg               /                1 huevo
       150g brunt sukker    /       150g de azucar moreno
        3ts vaniljesukker     /     3cdtas de azucar avanillado
         1ts bakepulver       /             1cdta levadura 
             130g mel            /             130g de harina
            1 klype salt          /           un pincho de sal
             50g kakao          /              50g de cacao 

Begynn med å smelte smøret ditt. Deretter moser du  bananene dine godt med en gaffel,det skulle være lett om de er modne.
Ha sukker,egg og vaniljesukker i  bakebollen og pisk det kraftig sammen. Deretter har du i mel og smør annenhver gang mens du pisker videre.Til slutt har du i salt og kakao.
Bland det hele godt du skal få en ganske så tykk røre. Ha deretter røren i en brødform som du har dekt med bakepapir. Varm opp ovnen din til 180 grader. Hakk deretter valnøttene dine i småbiter og strø dem over kaken før du steker den midt i ovnen i ca 1 time.
Bruk en kakepinne for å kjenne etter om kaken er ferdig stekt,pinnen din skal komme tørr ut. la deretter banansjokoladekaken stå ca 10 minutter i formen og avkjøles før du har den over på rist.
Den kan fint spise varm,den holder seg også ett par dager i kjøleskapet og den kan fryses så dette er virkelig en allsidig kake. Supergod på smak er den også og særlig småtroll setter pris på denne så da er det ingen unnskyldning for å la brune bananer gå til spille. Håper du fikk lyst til å bake litt og titt gjerne innom snart igjen,da blir jeg glad.
                                  Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario