lunes, 14 de marzo de 2011

Bluberry cupcakes

Hadde så lyst på blåbær og heldigvis fant jeg en pose i fryseren , ikke selvplukket , for her i varmen er det ikke mye blåbær å finne i skogen , men selvinnkjøpt så da passet det bra å lage litt cupcakes eller blåbærmuffins om du vil.


Du trenger til ca 20 muffins:

       125g smør                     /                125g de mantequilla
       2dl sukker                     /                    2dl. de azucar
         2 egg                           /                       2 huevos
       4,5 dl. mel                     /                   4,5dl. de harina
        2dl. fløte                       /                      2dl. de nata
    2ts. bakepulver               /        2 chucaraditas de levadura royal
Frøene fra 1 vaniljestang    /         semillas de una rama de vanilla
    ca. 200g blåbær              /             ca. 200g. de arandanos

Begynn med å vispe sammen smøret og sukkeret. Skrap frøene ut av vaniljestangen og rør dem inn. Deretter vipses ett og ett egg inn. 

Ha i mel og bakepulver og rør det hele godt sammen. Dette kan gjøres for hånd eller med maskin. Så har du i fløten, om du ikke har fløte går det like bra med melk. Til slutt vender du inn blåbærene med en slikkepott, de kan gjerne være frosne du trenger ikke å tine dem, skulle du være så heldig å ha friske blåbær går det selvfølgelig like bra.

 Fyll muffinsformene dine halvfulle, og stek dem på 175 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Så kan du velge om du vil spise dem som de er eller forvandle dem om til cupcakes.


Jeg brukte en skogsbær fromasj til topping denne gangen. Husk at den trenger minst ett par timer i kjøleskap til å stivne så det kan være lurt å lage den først.
Du trenger:

           1,5dl fløte                              /              1,5 dl. de nata
2,5dl skogsbæryoughurt               /      2,5dl de yougur de frutas
           1,2 dl vann                          /                  1,2dl de aqua
   1/2 pakke gelepulver                /         1/2 paquete de gelatina

Kok opp vannet og løs opp gelepulveret i vannet, jeg brukte bringebærgele men du kan bruke hvilken som helst smak. La geleblandingen avkjøles noe. Visp fløten til krem og vend forsiktig inn youhurten.Til slutt rører du forsiktig inn geleblandingen og setter det hele kaldt til det stivner. Has i sprøytepose og sprøytes på muffinsene. Jeg pyntet også med noen blomster jeg hadde laget av sukkerpasta.


 Så er det bare å koke seg en kopp kaffe eller te og nyte.


                                            God bakst!

No hay comentarios:

Publicar un comentario