Lussekatter er vel det de fleste forbinder med Lucia dagen og feiringen av den,nå er ikke jeg noe stor fan av lussekatter ,jeg synes de blir så fort tørre. Lusseboller derimot det er tingen for meg. Disse blir garantert ikke tørre og smaker helt nydelig,så de får bli mine lussekatter i år.
Orginaloppskriften fant jeg på bloggen Sweet and simple men jeg gjorde om litt underveis. Om du vil prøve min versjon trenger du følgende;
45g safran i pulver / 45g de azafran
2dl sukker / 2dl de azucar
50g gjær / 50g de levadura fresca
175g romtemperert smør / 175g de mantequilla
1 klype salt / 1 pincho de sal
5dl melk / 5dl de leche
ca 14dl mel / ca 14dl de harina
Begynn med å smuldre gjæren din i bakebollen og ha så i sukkeret , en klype salt og safranen. Bland det hele godt sammen med en skje.
Varm melken din til 37 grader ,deretter rører du den sammen med gjærblandingen din. Sett så eltekroken på maskinen din og ha så i mel og det romtempererte smøret ditt litt etter litt og vekselvis. Ha i nok mel til du får en fast men litt klissete deig, jeg måtte bruke 14 dl men det kan hende du må ha i litt mer eller mindre,det ser du på konsistensen på deigen din.
Den skal være litt seig når den er ferdig. Dekk så deigen til med ett håndkle og la den heve i 60-90 minutter. Trill så ut til runde boller ved hjelp av litt mel om det trengs.Jeg fikk 30 boller ut av deigen, men det varierer selvsagt litt med størrelsen på bollene dine.
Jeg valgte å steke mine boller i metall muffinsformer denne gangen, men det går like fint å steke dem som vanlige boller, så enten har du de ferdig trillede bollene i muffinsformene eller så legger dem på ett bakebrett, før du lar dem heve i ytterlig 30 minutter .
I mellomtiden varmer du opp ovnen din til 225 grader.Før du setter dem inn i ovnen penslerr du dem med litt egg slik at de blir blanke og fine på overflaten. Bollene stekes så i 8-10 minutter , følg med på steketiden underveis. Bollene er ferdige når du hører en hul lyd når du banker på dem på undersiden.
Om du bruker former som meg vil de "poppe" ut litt men det gjør ingen verdens ting, blir bare lekkert. Mens bollene stekes smelter du litt smør og har litt vanlig sukker i en skål. Når du tar ut bollene lar du dem avkjøles i ca 5 minutter før du pensler dem med litt av det smeltede smøret for så å rulle toppen på dem i sukker.
La så bollene avkjøles videre på rist.Smaker helt nydelig,muligens mine nye favorittboller og det kommer nok til å bli nok en porsjon av disse før jul, for det er vel ikke bare på Lucia dagen man kan spise lusseboller,er det vel?
Om du skal fryse bollene, det går helt fint,vil jeg annbefale å vente med å ha på sukkerglasuren og heller fryse dem uten noe glasur, ellers blir det veldig klissete når de tiner. Tin dem heller sakte opp før du setter dem ett minutt eller tre i ovnen på 225 grader, for så å ha på sukkerglasuren . Slik smaker de bedre også, varme og med den sprø knasende sukkerglasuren på toppen.
Ønsker dere alle en riktig fin Lucia dag i morgen og en ekstra hilsen til verdens beste lillesøster hjemme i Norge, som har bursdag i morgen på selveste Lucia dagen. Hipp hurra for deg! Nå ses vi snart.
Ha en fin førjulsdag videre!
jueves, 12 de diciembre de 2013
martes, 10 de diciembre de 2013
Julekakekjeks
Julekake må jeg ha til jul, med rosin selvsagt, problemet her i huset er at jeg er den eneste som spiser julekake. Selvom jeg lager 4 små julekaker blir det alltid litt julekake til overs som blir liggende å tørke på kjøkkenbenken. Jeg liker ikke å kaste mat og dermed så julekakekjeks dagens lys her i huset.
Slik resirkulerer du julekaka og slipper å kaste mat. Dessuten får du supergode kjeks som holder seg lenge i en tett boks og som smaker nydelig. Altså bare fordeler.Du trenger tørr julekake til denne oppskriften. Min oppskrift på julekake finner du her på bloggen.
Sett så ovnen din på 90 grader. Skjær julekaka di i tynne skiver som du igjen snitter på skrå. Fordel så julekakeskivene utover ett bakepapirkledt stekebrett. Sett så stekebrettet i ovnen i ca 90 minutter, slik at julekakeskivene dine tørker godt. Jeg hadde to plater i ovnen på samme tid og det gikk helt greit.
Disse blir supersprøe og smaker nydelig, perfekte til å dyppe i tekoppen eller kaffekoppen om du foretrekker det. Smaker ordentlig jul. Slik blir ingenting kastet og merklig nok spiste barna julekakekjeksen, selvom de ikke spiser julekake. Håper du ikke kaster mer tørr julekake men resirkulerer som meg.
Ha en fin romjulsdag videre!
Slik resirkulerer du julekaka og slipper å kaste mat. Dessuten får du supergode kjeks som holder seg lenge i en tett boks og som smaker nydelig. Altså bare fordeler.Du trenger tørr julekake til denne oppskriften. Min oppskrift på julekake finner du her på bloggen.
Sett så ovnen din på 90 grader. Skjær julekaka di i tynne skiver som du igjen snitter på skrå. Fordel så julekakeskivene utover ett bakepapirkledt stekebrett. Sett så stekebrettet i ovnen i ca 90 minutter, slik at julekakeskivene dine tørker godt. Jeg hadde to plater i ovnen på samme tid og det gikk helt greit.
Disse blir supersprøe og smaker nydelig, perfekte til å dyppe i tekoppen eller kaffekoppen om du foretrekker det. Smaker ordentlig jul. Slik blir ingenting kastet og merklig nok spiste barna julekakekjeksen, selvom de ikke spiser julekake. Håper du ikke kaster mer tørr julekake men resirkulerer som meg.
Ha en fin romjulsdag videre!
domingo, 8 de diciembre de 2013
Peppernøtter
Peppernøtter hører julen til og med denne oppskriften blir det garantert suksess. Bør kanskje advare om at disse er sterkt avhengighetsskapende,vanskelig å spise bare en,eller umulig å spise bare en vil jeg påstå.
Dette er en stor oppskrift som gir ca 120 peppernøtter, men den kan med fordel dobles,disse små lekkerbitene har en tendens til å forsvinne fortere en du tror. Om du vil prøve trenger du til ca 120 peppernøtter;
250g smør / 250g de mantequilla
250g sukker / 250g de azucar
1dl fløte / 1 dl nata
2ts malt ingefær / 2 cucharaditas jenjibre molido
1ts kanel / 1 cucharadita de canela
1ts pepper / 1 cucharadita de pimienta negra
1ts kardemomme / 1 cuharadita de cardamomma
0,5ts bakepulver / 0,5 cucharadita de levadura royale
1ts natron / 1 cucharadita de bicarbonato
ca.500g mel / ca 500g de harina
Begynn med å røre sukker og smør hvitt,pass på at smøret ditt er romtemperert ellers blandes det ikke godt nok.
Bland så sammen mel og alle de forskjellige krydderene i en bolle. Ha fløten i smørblandingen og bland godt før du har i melblandingen litt etter litt.Det kan være at du trenger litt ekstra mel om deigen blir for løs, se det ann underveis. Nå trenger deigen å stå kaldt og hvile en stund i kjøleskapet. Min stod i 1 time , men rundt 40 minutter skulle holde kan jeg tenke meg.
Del så deigen opp og rull fingertykke pølser av deigen, deretter kutter du opp pølsene i mindre biter, som du igjen ruller til kuler. Størrelsen på kulene dine er en smakssak, jeg liker mine peppernøtter en munnfull store , men om du vil ha dem større er det opp til deg.
Legg så kulene på ett bakepapirkledt stekebrett, jeg fikk 20 på hvert stekebrett. Peppernøttene heves ikke så mye under steking så de kan ligge ganske så tett på stekebrettet.
Peppernøttene stekes så på 190 grader , midt i ovnen i 10-12 minutter,følg med underveis,peppernøttene er ferdige når de er lett gyllne i kantene. Avkjøles så på rist før de oppbevares i tett boks.
Som sagt er dette en stor oppskrift , men om du dobler den sparer du deg selv for mere jobb, disse forsvinner nemlig i rakettfart ,det kan jeg garantere.
Ungene her i huset elsker disse , og kakeboksen med peppernøttene har nå måttet bytte plass slik at den er utenfor rekkevidde . Håper du fikk lyst til å prøve. Følg gjerne mine juleforberedelser og julebaking på instagram også,heter Bakemester Snipp der.
Ha en fin førjulsdag videre!
Dette er en stor oppskrift som gir ca 120 peppernøtter, men den kan med fordel dobles,disse små lekkerbitene har en tendens til å forsvinne fortere en du tror. Om du vil prøve trenger du til ca 120 peppernøtter;
250g smør / 250g de mantequilla
250g sukker / 250g de azucar
1dl fløte / 1 dl nata
2ts malt ingefær / 2 cucharaditas jenjibre molido
1ts kanel / 1 cucharadita de canela
1ts pepper / 1 cucharadita de pimienta negra
1ts kardemomme / 1 cuharadita de cardamomma
0,5ts bakepulver / 0,5 cucharadita de levadura royale
1ts natron / 1 cucharadita de bicarbonato
ca.500g mel / ca 500g de harina
Begynn med å røre sukker og smør hvitt,pass på at smøret ditt er romtemperert ellers blandes det ikke godt nok.
Bland så sammen mel og alle de forskjellige krydderene i en bolle. Ha fløten i smørblandingen og bland godt før du har i melblandingen litt etter litt.Det kan være at du trenger litt ekstra mel om deigen blir for løs, se det ann underveis. Nå trenger deigen å stå kaldt og hvile en stund i kjøleskapet. Min stod i 1 time , men rundt 40 minutter skulle holde kan jeg tenke meg.
Del så deigen opp og rull fingertykke pølser av deigen, deretter kutter du opp pølsene i mindre biter, som du igjen ruller til kuler. Størrelsen på kulene dine er en smakssak, jeg liker mine peppernøtter en munnfull store , men om du vil ha dem større er det opp til deg.
Legg så kulene på ett bakepapirkledt stekebrett, jeg fikk 20 på hvert stekebrett. Peppernøttene heves ikke så mye under steking så de kan ligge ganske så tett på stekebrettet.
Peppernøttene stekes så på 190 grader , midt i ovnen i 10-12 minutter,følg med underveis,peppernøttene er ferdige når de er lett gyllne i kantene. Avkjøles så på rist før de oppbevares i tett boks.
Som sagt er dette en stor oppskrift , men om du dobler den sparer du deg selv for mere jobb, disse forsvinner nemlig i rakettfart ,det kan jeg garantere.
Ungene her i huset elsker disse , og kakeboksen med peppernøttene har nå måttet bytte plass slik at den er utenfor rekkevidde . Håper du fikk lyst til å prøve. Følg gjerne mine juleforberedelser og julebaking på instagram også,heter Bakemester Snipp der.
Ha en fin førjulsdag videre!
viernes, 6 de diciembre de 2013
Juletapas; Parmesan krumkaker
Tapas kan smake godt i jula også tenker jeg, og her om dagen mens jeg stekte krumkaker fikk jeg en ide til juletapas. Parmesan krumkaker, og det skulle vise seg at det slett ikke var en dum ide.
Smakte nydelig ,og perfekt som tapas nå i julen med litt spekeskinke eller serrano skinke som tilbehør. Dessuten er de veldig enkle å lage , noe som alltid er en fordel . Om du vil prøve trenger du følgende til 10 parmesan krumkaker;
Smakte nydelig ,og perfekt som tapas nå i julen med litt spekeskinke eller serrano skinke som tilbehør. Dessuten er de veldig enkle å lage , noe som alltid er en fordel . Om du vil prøve trenger du følgende til 10 parmesan krumkaker;
100g parmesanost / 100g de queso parmesano
100g mozzarela / 100g de mozzarela
pepper / pimienta
provenskalsk urtekrydder / hierbas provencales
persille / perejil
Sett stekeovnen din på 225 grader.Begynn med å finrive både mozzarella og parmesan ost i en bolle. Ha så i krydder og ferske urter etter smak og bland det hele godt sammen. Jeg hadde i en krydderblanding som heter provensalske urter som jeg kjøper ferdig blandet ,litt fersk gressløk og pepper.
Legg så 6 store persilleblad flatt på ett stekebrett med bakepapir på. På "toppen" av hvert persilleblad legger du osteblanding,slik at osteblandingen dekker persillebladet og litt rundt.
Settes så midt i ovnen i 3-4 minutter , til osten er smeltet og begynner å bli litt gyllen i kantene. Ta så ut stekebrettet og la osteplettene avkjøle seg i ett par minutter før du ruller dem i krumkakefasong,du kan bruke bare fingrene eller gjøre som jeg bruke krumkake "pinne" av tre.
Legg så parmesan krumkakene på rist til de avkjøles helt.Når du ruller dem sammen kommer persillebladet til syne og fungerer som fin dekorasjon. Men om du ikke skulle ha persille i hus så er det strengt tatt ikke nødvendig.
Smaker nydelig ,sammen med ett glass rødvin og litt serrano skinke har du ett komplett måltid. Håper du fikk lyst til å prøve en litt annerledes juletapas, som selvfølgelig fint kan nytes til alle årstider.
Ha en fin førjulsdag videre!
miércoles, 4 de diciembre de 2013
Peppermynte og sjokoladecupcakes
Litt cupcakes må man ha i julen,peppermynte hører julen til og sjokolade slår aldri feil, derfor ble det sjokolade og peppermyntecupcakes denne gangen. Smakte nydelig, kan minne litt om after eight i smaken,og de forsvant farlig fort fra kakebordet den dagen jeg serverte dem.
Om du liker smakskombinasjonen trenger du følgende til muffinsen for å prøve;
3egg / 3 huevos
3,5dl sukker / 3,5dl de azucar
225g smør / 225g de mantequilla
2,5dl melk / 2,5dl melk
3ts bakepulver / 3 cucharaditas de levadura royale
3ts vaniljesukker / 3 cucharadtas de azucar vanillado
3ss kakao / 3cucharas de cacao
6dl mel / 6dl de harina
1-3dråper peppermynte essens / 1-3 gotas de menta
Sett ovnen din på 175 grader. Smelt så smøret ditt, la det avkjøles litt før du blander inn melken i det nå smeltede smøret. Pisk eggene og sukkeret til en lett og luftig eggedosis.
Bland peppermynte essensen inn i eggedosisen. Hvor mange dråper du bruker kommer an på hvor sterk peppermyntesmak du vil ha, jeg brukte 2 dråper da smakte de fortreffelig. Deretter blander du alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha deretter melblandingen og smørblandingen din i eggedosisen vekselvis, mens du lar kjøkkenmaskinen din gå på lav hastighet.
Fyll så muffinsformene dine 3/4 fulle og ha dem i ett muffinsbrett. Stekes midt i ovnen i ca 20minutter, bruk en tannpirker for å sjekke om de er ferdige.Sitter det røre igjen på tannpirkeren trenger de litt lengre tid i ovnen.
Mens muffinsene stekes lager du toppingen, til den trenger du følgende;
200g philadelphia ost / 200g de queso Philadelphia
100g 70% mørk sjokolade / 100g de chocolate de 70%
Smelt sjokoladen din over vannbad eller i mikroovnen, la den avkjøles litt før du pisker den inn sammen med philadelfia osten. La gjerne toppingen stå en stund i kjøleskap før du sprøyter den ut. Om den blir for løs juster ved å ha i litt melis til den får rett konsistens.
Det blir ca 20 muffins utav denne oppskriften La muffinsene dine avkjøles helt på rist før du har på toppingen og gjør dem om til cupcakes,ellers vil toppingen renne av eller smelte.
Denne gangen brukte jeg en Wilton stjernetipp til å sprøyte ut toppingen, deretter pyntet jeg med litt knuste polkagriser og julestrøssel.
Som sagt kombinasjonen peppermynte og sjokolade er nydelig,kombinert med den sterke sjokoladesmaken fra toppingen er disse virkelig en innertier med julepreg.Prøv da vel!
Ha en fin førjulsdag videre!
Om du liker smakskombinasjonen trenger du følgende til muffinsen for å prøve;
3egg / 3 huevos
3,5dl sukker / 3,5dl de azucar
225g smør / 225g de mantequilla
2,5dl melk / 2,5dl melk
3ts bakepulver / 3 cucharaditas de levadura royale
3ts vaniljesukker / 3 cucharadtas de azucar vanillado
3ss kakao / 3cucharas de cacao
6dl mel / 6dl de harina
1-3dråper peppermynte essens / 1-3 gotas de menta
Sett ovnen din på 175 grader. Smelt så smøret ditt, la det avkjøles litt før du blander inn melken i det nå smeltede smøret. Pisk eggene og sukkeret til en lett og luftig eggedosis.
Bland peppermynte essensen inn i eggedosisen. Hvor mange dråper du bruker kommer an på hvor sterk peppermyntesmak du vil ha, jeg brukte 2 dråper da smakte de fortreffelig. Deretter blander du alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha deretter melblandingen og smørblandingen din i eggedosisen vekselvis, mens du lar kjøkkenmaskinen din gå på lav hastighet.
Fyll så muffinsformene dine 3/4 fulle og ha dem i ett muffinsbrett. Stekes midt i ovnen i ca 20minutter, bruk en tannpirker for å sjekke om de er ferdige.Sitter det røre igjen på tannpirkeren trenger de litt lengre tid i ovnen.
200g philadelphia ost / 200g de queso Philadelphia
100g 70% mørk sjokolade / 100g de chocolate de 70%
Smelt sjokoladen din over vannbad eller i mikroovnen, la den avkjøles litt før du pisker den inn sammen med philadelfia osten. La gjerne toppingen stå en stund i kjøleskap før du sprøyter den ut. Om den blir for løs juster ved å ha i litt melis til den får rett konsistens.
Det blir ca 20 muffins utav denne oppskriften La muffinsene dine avkjøles helt på rist før du har på toppingen og gjør dem om til cupcakes,ellers vil toppingen renne av eller smelte.
Denne gangen brukte jeg en Wilton stjernetipp til å sprøyte ut toppingen, deretter pyntet jeg med litt knuste polkagriser og julestrøssel.
Som sagt kombinasjonen peppermynte og sjokolade er nydelig,kombinert med den sterke sjokoladesmaken fra toppingen er disse virkelig en innertier med julepreg.Prøv da vel!
Ha en fin førjulsdag videre!
domingo, 1 de diciembre de 2013
Pepperkake-krumkaker
Første advent og første desember, og jeg er tilbake etter ett lite opphold. I november strakk bare ikke tiden til,med reise,syke barn og fullt opp på jobb ble det sørgelig lite blogging, men i desember blir det andre boller. Jul er bare det beste som finnes ,så nå er det jul for alle penga her i huset godt hjulpet av masse julepynt. I dag har jeg bakt krumkaker med en liten vri, nemlig pepperkake-krumkaker.
En STOR hit, både blandt store og små kan jeg meddele. Smakte helt nydelig,og gøy å rocke opp de vanlige krumkakene litt. Om du vil prøve trenger du følgende
150g smør / 150g de mantequilla
150g sukker / 150g de azucar
150g mel / 150g de harina
3 egg / 3 huevos
1ts vaniljesukker / 1 cuhcaradita de azucar vanillado
3ts pepperkakekrydder / 3 cucharaditas de "pepperkakekrydder"
ca. 3 ss vann / ca 3 cuharas de aqua
Begynn med å smelte smøret og la det avkjøles litt. I mellomtiden pisker du en tykk eggedosis av eggene og sukkeret. Bland sammen mel,vaniljesukker og pepperkakekrydder.
Jeg har ferdigkjøpt pepperkakekrydder fra Santa Maria, men du kan blande det selv også ved å bruke like deler kanel,malt ingefær,kardemomme og malt nellikspiker. Ha så vekselvis i melblandingen og det smeltede smøret i eggedosisen , mens du stadig rører godt. La så røren stå å svelle en god stund, min pleier å stå på benken i en times tid.
Deretter har du i ca 3 ss vann , eller så mye vann du trenger for at røren får den rette konsistensen,og rører godt igjen før pepperkake-krumkakene stekes på vanlig vis i krumkakejern.Ha gjerne litt smør i jernet før den første krumkaken stekes.
Form dem så raskt i den fasongen du vil ha dem , jeg liker den tradisjonelle fasongen jeg da, men her er det valgfritt. La dem avkjøles på rist,før du oppbevarer dem i en tett boks. Jeg får ca 20 krumkaker ut av denne oppskriften.
Ha en fin bakedag videre!
En STOR hit, både blandt store og små kan jeg meddele. Smakte helt nydelig,og gøy å rocke opp de vanlige krumkakene litt. Om du vil prøve trenger du følgende
150g smør / 150g de mantequilla
150g sukker / 150g de azucar
150g mel / 150g de harina
3 egg / 3 huevos
1ts vaniljesukker / 1 cuhcaradita de azucar vanillado
3ts pepperkakekrydder / 3 cucharaditas de "pepperkakekrydder"
ca. 3 ss vann / ca 3 cuharas de aqua
Begynn med å smelte smøret og la det avkjøles litt. I mellomtiden pisker du en tykk eggedosis av eggene og sukkeret. Bland sammen mel,vaniljesukker og pepperkakekrydder.
Jeg har ferdigkjøpt pepperkakekrydder fra Santa Maria, men du kan blande det selv også ved å bruke like deler kanel,malt ingefær,kardemomme og malt nellikspiker. Ha så vekselvis i melblandingen og det smeltede smøret i eggedosisen , mens du stadig rører godt. La så røren stå å svelle en god stund, min pleier å stå på benken i en times tid.
Deretter har du i ca 3 ss vann , eller så mye vann du trenger for at røren får den rette konsistensen,og rører godt igjen før pepperkake-krumkakene stekes på vanlig vis i krumkakejern.Ha gjerne litt smør i jernet før den første krumkaken stekes.
Form dem så raskt i den fasongen du vil ha dem , jeg liker den tradisjonelle fasongen jeg da, men her er det valgfritt. La dem avkjøles på rist,før du oppbevarer dem i en tett boks. Jeg får ca 20 krumkaker ut av denne oppskriften.
Som sagt en ny hit her i familien, så regner med at i år blir det både pepperkake-krumkaker, sjokoladekrumkaker som du finner oppskriften på her, og selvfølgelig de Klassiske krumkakene så det blir nok en del krumkakesteking for min del fremover.
Ha en riktig fin første advent og følg meg gjerne på instagram (Bakemester Snipp) for mine førjuls sprell. Håper du titter innom her igjen for mere juleinspirasjon.Ha en fin bakedag videre!
domingo, 10 de noviembre de 2013
Sitron og marengs porsjonspaier med bjørnebær
Annbefaler deg virkelig å prøve disse. Til ca 16 porsjonspaier trenger du følgende;
100g shortbread kjeks / 100g de galleta shortbread
3egg / 3 huevos
400g kondensert melk / 400g de leche condensada
1,5dl sitronjuice / 1,5dl zumo de limon
revet skall av en sitron / ralladura de 1 limon
60g sukker / 60g de azucar
bjørnebær / moras
Begynn med å sette ovnen din på 180grader. Deretter har du shortbread kjeksen i en food processor og kjører dem til de blir til fine smuler. Du kan like gjerne ha kjeksen i en pose og kjevle over den til du får smuler, det fungerer like fint.Jeg brukte Walkers shortbread,fordi det er mine favoritter.
Om du vil lage Shortbread selv finner du oppskriften på noen som ligner veldig på Walkers sine her på bloggen. Deretter skiller du eggeplommen og eggehviten fra hverandre med alle tre eggene dine. I en stor bolle rører du så sammen eggeplommene, den kondenserte melken,revet sitronskall og sitronjuicen. Det går helt greit å røre det sammen for hånd.
I en annen bolle pisker du de tre eggehvitene stive, mens du samtdig har i sukkeret litt etter litt. Pisk til du har hatt i alt sukkeret og til du har en stiv og tykk marengs. Du skal kunne snu bollen din opp ned uten at marengsen faller ut.
Så må du finne frem ett muffinsbrett og litt store muffinsformer. Først legger du ca.2 spiseskjeer med shortbreadsmuler i bunnen på hver muffinsform. Dertetter har du i ett bjørnebær eller to,se ann litt på hvor store de er og ikke ha i for mye bjørnebær du skal ha plass til pairøren også.
Deretter fyller du muffinsformene opp med pairøren, fyll dem godt opp, røren hever seg ikke noe særlig ved steking, den bare stivner.
Til slutt topper du det hele med ett par spiseskjeer marengs på toppen, eller så mye du får plass til, jo høyere jo bedre, da marengsen synker litt sammen under steking.
Så stekes de på 180 grader i ca 20-25 minutter,følg med under stekingen for marengsen brenner seg lett, den skal få litt brunfarge men heller ikke for mye. Om de begynner å bli for farget og selve paien ennå ikke har stivnet helt, legger du over litt bakepapir og steker videre. Mine måtte stå inne i 30 minutter før de stivnet,så følg med underveis.
La så minipaiene avkjøles en liten stund i muffinsbrettet før du forsiktig flytter dem over på rist og lar dem avkjøles helt. Disse smaker faktisk best når de er helt avkjølte, sitron smaken kommer da mye bedre frem.
Supergode ble disse,jeg annbefaler dem på det varmeste spesiellt om du er fan av sitron sånn som meg. Disse skal definitivt prøves igjen,har allerede ett par andre smakskombinasjoner i hodet.
Håper du ble fristet til å prøve og om du gjør så hører jeg gjerne fra deg.Bli gjerne med Bakemester Snipp til Dubai på Instagram Ha en fin uke så hørs vi når jeg er hjemme igjen.
Ha en fin bakedag videre!
Suscribirse a:
Entradas (Atom)