viernes, 4 de octubre de 2019

Tapas:Pestosnurrer med nøkkelost

Fredag og ikke hvilken som helst fredag , det er nemlig kanelbollens dag i dag ,men det er vel strengt tatt ikke helt innafor med kanelboller til tapas så jeg byr istedet på pestosnurrer med nøkkelost,de har i det minst samme form som kanelboller. Dessuten er de lett lagede og smaker aldeles fortreffelig så det er bare å løpe til kjøkkenet før helgen tar helt overhånd.

Det tar ikke stort mer enn 5 minutter å forberede disse så du har god tid til å nyte resten av fredagskvelden, men ett lite tips kan være å lage dobbelt porsjon da disse har en lei tendens til å forsvinne i en fei. Om du vil prøve deg på 12 av disse tapasene trenger du følgende ingredienser:

          ferdig butterdeig       /                masa hojaldre
                 rød pesto          /                     pesto rojo
       7-8 skiver nøkkelost    /   7-8lonchas de queso con comino

Som du ser kun 3 ingredienser og gjør du som meg å bruker ferdig kjøpte butterdeigplater og pesto så er denne tapasen klar på null komma niks. Begynn med å sette ovnen din på 200 grader. Deretter kjevler du ut butterdeigsplatene dine til en firkant.Smør over godt med rød pesto ved hjelp av en kniv.
Neste steg er å legge skiver med nøkkelost på toppen av pestoen, bruk godt med ost da den gir en nydelig smak til tapasen din.
Så som om du skulle lage kanelboller ruller du deigen din sammen på langsiden og ved hjelp av en skarp kniv deler du butterdeigsrullen din i ca 2 cm tykke skiver.
Neste steg er å legge butterdeigssnurrene over på ett bakepapirkledt stekebrettt og deretter steke dem midt i ovnen på 200grader i ca 20-25 minutter, Følg med underveis ,husk at hver ovn steker forskjellig,pestosnurrene skal være gyllene i kantene når de er ferdig stekte.
La de avkjøles litt på stekebrettet før du nyter dem varme,de kan spises kalde også , men om jeg får velge foretrekker jeg dem varme. Smaker helt fantastisk og det er ikke lett å stoppe å spise disse, nytes gjerne sammen med ett glass rødvin.

Håper du ble fristet, det er jo ikke akkurat en kanelbolle , men om du vil bake det på dets egen dag finner du oppskriften her på bloggen, jeg lover deg at disse er minst like gode. Takk for titten og jeg håper jeg ser deg her inne snart igjen for flere gode oppskrifter.

Ha en fin helg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario