miércoles, 12 de diciembre de 2018

Santa Lucia safranskrans med vaniljekrem

Hei igjen dere det ble ett lite opphold her i julebloggingen min av en litt mindre hyggelig grunn, men nå håper jeg alt går på skinner frem til jul og jeg kan få postet alle innleggene med julegodter som har blitt bakt. I morgen er det jo Lucia dagen og det bør man jo absolutt feire med en lusse katt eller to. Men i år skal jeg feire med en aldeles nydelig Lucia safranskrans med vaniljekrem,den smaker kjempegodt.
Det er greit med litt variasjon av de vanlige lussekattene på en dag som denne tenker jeg. Om du vil prøve deg på min Santa Lucia safrankrans med vaniljekrem trenger du følgende ingredienser til to kranser:

                      ca.1kg mel             /          ca.1 kg de harina
                     5dl de leche            /               5dl de leche
                        50g gjær              /       50g de levadura fresca
                        0,5ts salt             /               0,5cdta de sal
                      150g smør            /          150g de mantequilla
                  2 pakker safran        /         2 paquetes de azafran
               1 pakke vaniljekrem      /  1 paquete de crema de vanilla
                          1 egg                 /                     1 huevo

Begynn med å varme melken din til den har ca 37 grader, ha den så i bakebollen din sammen med gjær,salt og safran. Jeg brukte malt safran som løser seg lett opp i den lunkne melken.
Sett eltekroken på bakebollen din og ha i melet litt etter litt.La det være en desiliter eller to med mel igjen ,deretter deler du opp smøret ditt i terniger og har det i deigen din. Pass på at det blandes godt inn.Ha i resten av hvetemelet slik at deigen din slipper kanten på bakebollen ,da skulle den ha den riktige konsistensen.
Dekk så deigen din til med ett kjøkkenhånkle og sett den på ett lunt sted til den har hevet til dobbelt størrelse. Det tar gjerne en times tid. I mellomtiden lager du vaniljekremen din. Jeg bruker en pakke ifra Dr Oetker hvor det eneste du trenger å gjøre er å piske inn melken for så å sette vaniljekremen din kaldt i 20 minutter før bruk.
Når deigen din er ferdig hevet har du den over på ett melet bakebord og deler den i to like store deler. Kjevl så hver del ut til de er ca. 0.5 cm tykke og smør deretter på den avkjølte vaniljekremen din.
Trill deigen så sammen til en pølse og skjær ca 1,5cm tykke skiver av deigpølsen din. Legg deretter deigskivene dine rundt en ildfast bolle på ett bakepapirkledt stekebrett  og sett den til heving under ett kjøkkenhånkle på nytt.
La kransen din heve til den blir dobbelt så stor,i mellomtiden varmer du opp ovnen til 200 grader. Når kransen er ferdig hevet vil deigskivene ha hevet såpass inn i hverandre slik at du nå har en hel krans. Pensle kransen din med sammenpisket egg og strø gjerne litt julestrøssel over slik jeg gjorde,om du skulle ha det for hånden.
Santa lucia safran kransen din stekes så i 20-25 minutter midt i ovnen på 200 grader.La den ildfaste bollen steke med ellers mister kransen din fort formen og ryker mye lettere når du tar den ut. Når Santa Lucia kransen din er ferdig lar du den avkjøles på stekebrettet.
Når den har blitt kald skjærer du med en skarp kniv langs kanten på den ildfaste formen din ,for det er stor sannsynlighet for at kransen din sitter litt fast i den.Fjern deretter den ildfaste formen og flytt kransen din forsiktig over på ett serveringsfat. Den knekker lett så flytt den varsomt.
Så er det bare å nynne til snart senker natten seg og spise ivei,denne er superluftig og smaker himmelsk.Kombinasjonen av safran og vaniljekrem er en smaksbombe uten like. Håper du fikk lyst til å bake litt til jul nå,og det fine med denne er at den kan fint fryses ned. Knyt en julete sløyfe rundt kransen så har du en ypperlig gave i julen. Ha en super Santa Lucia feiring og titt gjerne innom her snart igjen midt i førjulstresset ,det setter jeg pris på.
Ha en fin kveld!

2 comentarios:

 1. Respuestas
  1. Tusen takk for at du titter innom meg ,det setter jeg pris på Godt nytt år!!
   Hilsen
   Helene

   Eliminar