viernes, 26 de enero de 2018

Tapas; Søtpotetterninger med parmesandryss

Plutselig fredag igjen og som vanlig klart for tapas her inne,denne gangen en vegetar variant og en av mine absolutte favoritter,jeg tror jeg kunne spist denne hver dag med glans.Den er dessuten rask å lage og pleier å falle i smak hos de fleste.
Det er heller ikke mange ingrediensene som trengs for å lage denne ,men jeg lover deg at den smaker himmelsk. Om du vil prøve deg på ca 8 stk. av denne tapasen trenger du følgende ingredienser;

                   2 søtpoteter                /                 2 batatas
                     3ss smør                  /       3 cda de mantequilla
                 2ss olivenolje               /          2ss aceite de oliva
          2ts provensalsk krydder      /  2dctas de hierbas provencales
           60g finrevet parmesan       /          60g de parmesano
                    solsikkefrø                 /          semillas de girasol
                         linfrø                     /            semillas de lino
                       chiafrø                    /           semillas de chia

Begynn med å sette ovnen din på 220 grader og legg aluminiumsfolie på ett stekebrett. Riv deretter fint 60 gram med parmesanost og bland den sammen med de provensalske urtene dine.
Deretter skreller og skyller du søtpotetene dine og deler dem opp i små terninger. Smelt smøret ditt i mikroovnen og bland det så med olivenolje i en romslig plastpose.
Ha så søtpotetterningene opp i posen med smør og oljeblandingen din og rist godt. Ha deretter i parmesanost og krydderblandingen din i den samme posen og blandt alt godt,sørg for at osten og oljen fordeler seg ganske så jevnt.Ha deretter alt over på den aluminiumskledde bakeplaten.
Sett så platen inn midt i ovnen på 220 grader i 25-30 minutter,følg med underveis slik at søtpotetterningene ikke brenner seg,steketiden avhenger nemlig av både ovnen din og størrelsen på søtpotetterningene.Når de er ferdig stekte har du dem over i serveringsglass og strør litt linfrø,chiafrø og solsikkefrø over hvert enkelt glass.
Så er de klare til å nytes,jeg liker dem best varme men de kan serveres "kalde" også,det vil si ikke kjøleskapskalde ,for da stivner smøret og det er ikke særlig appetittelig, men romstemperatur er greit.Som sagt min favoritt og prøv, det er såre enkelt og veldig godt.Titt gjerne innom meg på Instagram også,navnet er det samme der, så kankje du får noen glimt av helgen min.
Ha en super helg!


2 comentarios:

 1. Dette ble lunsj for en hjemmeværende i dag :-) Kjempegodt

  Hilsen Elisabeth

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Så koselig å høre Fint at det smakte
   Takk for besøket her på bloggen
   Hilsen Bakemester Snipp

   Eliminar