viernes, 5 de enero de 2018

Roscon de Reyes de Chocolate - Hellige tre kongers sjokoladekrans

Hjemme i gamlelandet er man nå tilbake til hverdagen og rutinene ville jeg tro, men her i Spania fortsetter julefeiringen, i morgen er det nemlig Reyes eller de hellige tre kongers dag. Dette til minne om de hellige tre konger Melchor,Gaspar og Baltasar som kom med gull,røkelse og myrra til Jesusbarnet. Så i kveld skal vi å se på opptog når kongene kommer og i natt legger de gaver under juletreet.Da blir det feiring i morgen og da skal selvfølgelig den tradisjonelle Roscon de reyes - hellige tre kongers krans spises. I år har jeg også sjokoladevarianten på bordet og den er absolutt like god som orginalen som du finner oppskriften på her på bloggen.
Om du vil lese mer om Hellige tre kongers feiringen i spania kan du gjøre det her og om du vil vite historien bak Roscon de reyes finner du litt om det her.Nå tilbake til sjokoladevarianten, om du vil prøve deg på en stor Hellige tre kongers sjokoladekrans trenger du følgende ingredienser;

              3 egg                /              3 huevos
         100g sukker           /        100g de azucar
          0,5ts kanel            /       0,5cdta de canela
     40g smeltet smør      /       40g de mantequilla
            25g gjær            /     25g de levadura fresca
         0,5dl Baileys         /         0,5dl de Baileys
             4g salt              /               4g de sal
          1,5dl melk           /           1,5dl de leche
          40g kakao          /             40g de cacao
         ca 500g mel         /         ca 500g de harina

Til glasuren;

       150g melkesjokolade    /     150g de chocolate con leche
                   litt fløte              /              un poco de nata
70g Nesquick sjokoladekuler /   70g de cereales de chocolate

Begynn med å smelte smøret ditt og med å varme melken til ca 37 grader. Ha deretter egg,sukker,det smeltede smøret og Baileys i en bakebolle og pisk det lett sammen.
Løs opp gjæren din i den oppvarmede melken, før du har den i bakebollen også. Ha deretter i salt og kanel, la bakemaskiinen din piske på lav hastighet hele tiden. Ha så i kakao før du til slutt har i melet ditt litt etter litt.
Som alltid er det lurt å se ann melmengden du trenger, du skal få en fast og glatt deig som slipper bollekanten når du elter,det kan hende at du trenger mer eller mindre mel. Dekk så til bakebollen din med plast og sett deigen til heving.
 La deigen heve til dobbelt størrelse, det tar ca 35 - 45 minutter. Når deigen er ferdig hevet knar du den sammen litt og former den til en kule. Lag ett hull i midten og bruk begge hendene dine til å forme deigen til en krans. Dårlig forklart men du ser det på bildet.
Dekk til sjokoladekransen med ett kjøkkenhånkle og sett deretter deigen til å heve til dobbelt størrelse igjen.Du kan enten lage en stor eller to små sjokoladekranser av denne deigen,prosessen blir den samme bare at du deler deigen din i to før den siste hevingen.
Når deigen er ferdig hevet pensler du den med sammenvispet egg før du steker kransen midt i ovnen på 180 grader i 25-35 minutter. Kransen skal få en gyllen farge og du skal høre en hul lyd om du banker i dn på undersiden, da er den ferdig stekt.La den avkjøles på rist.
Sjokoladekransen kan fint nytes som den er eller den kan fylles med vaniljekrem eller pisket krem. Her i spania er det valgfritt og det kommer helt ann på hva du liker. Ellers spises kransen som den er men da blir det med glasur på toppen. Vi skal spise med glasur denne gangen og den lager du på følgende måte.
Ha en skvett fløte i en tykkbunnet kjele og smelt melkesjokoladen din i fløten. Rør det sammen og fordel deretter den smeltede sjokoladen over sjokoladekringlen din. Jeg pyntet også med noen sjokoladekuler fra Kellogs sin frokostblanding og vips så var den klar til servering.
Som sagt tradisjonen tro spises denne her i huset i morgen,håper du fikk lyst til å prøve. Jeg skal avgårde å se de Hellige tre kongers opptog nå med ungene så jeg ønsker dere en fin Hellige tre kongers dag i morgen.Neste fredag er den tradisjonelle tapasen tilbake her på bloggen så titt gjerne innom da også.
Felices Reyes!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario