miércoles, 3 de enero de 2018

Myk safrankake

Godt nytt år alle sammen! Håper dere alle hadde en super feiring av det nye året,nå er det ubønnhørlig tilbake til hverdagen, men jeg forlenger julen bitte litte granne til med denne nydlige myke safrankaken. Ja jeg har fortsatt dilla på safran etter all julebaksten. Denne er myk og saftig og smaker kjempegodt.
En godbit jeg annbefaler nå på nyåret,selvom det kanskje var salat man burde spise,men pytt jeg kjører taktikken med gradvis avvenning av sukker så da er en bit av denne helt innafor selvom kalenderen viser januar. Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser;

            1dl melk            /                1dl de leche
          0,5g safran          /             0,5g de azafran
           50g smør            /          50g de mantequilla
              3 egg               /                  3 huevos
          2dl sukker            /              2dl de azucar
    1 ss vaniljesukker      /     1cda de azucar avanillado
           3,5dl mel           /               3,5dl de harina
        2ts bakepulver        /     2cdtas de levadura royale
          1 klype salt           /             un pincho de sal
           perlesukker           /               azucar perla

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader og kle en brødform med bakepapir. Ha deretter melken din i en kjele sammen med safranen og la den koke opp.Ta den av kokeplaten og ha i smøret ditt slik at det smelter.
Mens smørblamdingen din avkjøles litt har du egg,sukker og vaniljesukker i bakebollen din og pisker det hele til en tykk og god eggedosis.
Ha deretter i bakepulver og salt før du vekselvis har i smørblandingen din og melet litt etter litt..Pisk til du har en klumpfri røre.
Til slutt har du røren over i den bakepapirkledte brødformen og strør over litt perlesukker før du steker den på 175 grader midt i ovnen i 30-35 minutter. Bruk en bakenål til å kjenne etter når kaken er ferdig stekt, bakenålen skal komme tørr ut.
La kaken avkjøles i ca 5 minutter i formen før du flytter den over på rist. Kaken er som sagt veldig god og smaker nydlig av safran. Den kan fint nyten lunken også om du ikke har tid til å vente.Kaken kan fint fryses ned dersom det mot all formodning skulle bli noe igjen.Håper du fikk lyst til å bake nå og titt gjerne innom her snart igjen på det nye året.
Ha en fin bakedag videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario