miércoles, 10 de enero de 2018

Matcha te formkake

Jeg er en tedrikker av rang,jeg liker ikke kaffe, så kjøkkenskapet mitt er fylt opp av all slaga te.Matcha te er en av favorittene og denne formkaken med matcha te pulver og litt pistasjnøtter er absolutt en ny favoritt. Smaker fortreffelig og den kan finst spises selvom du ikke er glad i te.Abolutt verdt å prøve seg på denne.
Den gikk ned på høykant her i huset og skal definitivt bakes snart igjen.Om du vil prøve deg på denne nydelige Matcha te formkaken trenger du følgende ingredienser;

               3dl melk                   /            3dl de leche
           2ss sitronsaft               /    2cda de zumo de limon
             140g smør                 /      140g de mantequilla
            4,5dl sukker                /         4,5dl de azucar
                5dl mel                   /            5dl de harina
                 4 egg                    /                4 huevos
         2,5ts bakepulver           /   2,5cdtas de levadura royale
               0,5ts salt                 /            0,5cdta de sal
      2ss matcha te pulver       /           2cda de matcha te

Alternativt til pynting;

   100g mørk sjokolade         /       100g chocolate negro
         pistasjenøtter              /                 pistachoes

Begynn med å blande melken din sammen med sitronsaften og la det stå på kjøkkenbenken i 10 minutter.Det ser ut som melken skiller seg men ta det helt med ro det skal være slik.Smelt smøret ditt og pisk det så sammen med sukkeret.
Ha deretter eggene dine,ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Deretter har du i salt ,mel,bakepulver og matcha te pulveret ditt litt etter litt. Pisk godt til du har en klumpfri røre.
Varm opp stekeovnen din til 175 grader og ha røren din i en godt smurt bakeform og stek kaken midt i ovnen i 30-35 minutter.
Bruk en bakenål til å kjenne etter når kaken din er ferdig stekt,bakenålen din skal komme tørr ut igjen.Når kaken din er ferdig stekt lar du den hvile i 10-15 minutter i formen din først.
Deretter snur du formen din opp ned og lar kaken avkjøles på rist. Den kan fint spises som den er eller du kan pynte den litt og heve smaken enda noen hakk.
Jeg pyntet med litt mørk smeltet sjokolade og til slutt strødde jeg litt hakkede pistasjnøtter over for litt krønsj på toppen,absolutt en sikker vinner ble denne kaken. Utrolig saftig og helt nydelig på smak.
Den er dessuten veldig enkel å bake så her er det bare å løpe til kjøkkenet.Håper jeg fikk vekket bakelysten hos deg nå . Følg meg gjerne på instagram også om du liker det du ser her på bloggen,navnet er Bakemester Snipp der også. 
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario