lunes, 9 de octubre de 2017

Raske sjokolade og pistasjnøtter pinner

Oktober må vel være høst måned nummer en,regn,vind og uvær utenfor da bare roper peisen ,en kopp te og selvfølgelig kjeks etter meg ihvertfall.Høsten er kjekstid for meg og denne uken skal du få oppskriften på to supre kjekser her på bloggen,først ut er disse nydelige og raske sjokolade og pistasjnøtter pinnene,supergode og superenkle å bake.
Dessuten er de perfekte til å dyppe i kaffe eller te koppen dersom det skulle være nødvendig på en kald høstdag😉Om du vil prøve deg på disse raske sjokolade og pistasjpinnene trenger du følgende ingredienser;

               150g smør                    /        150g de mantequilla
              1,5dl sukker                  /           1,5dl de azucar
              2ss lys sirup                  /           2cda de sirope
                 4dl mel                       /             4dl de harina
          1ss vaniljesukker               /   1cda de azucar avanillado
            1ts bakepulver                /      1cdta de levadura royal
                3ss kakao                    /            3cda de cacao
    40g hakkede pitasjnøtter          /       40g de pistachoes
                  1 egg                         /                 1huevo

Begynn med å vispe smør,sirup og sukker porøst og luftig.Ha deretter i mel,kakao,vaniljesukker og bakepulver og pisk videre.
.Når alt er godt blandet skrur du av maskinen din og knar det hele sammen til en deig med en slikkepott.Se ann melmengden din, er deigen såpass klissete at den bare setter seg fast til hendene dine ,rør inn litt mere mel.Deigen din skal være porøs men ikke for seig.
Deretter tar du skallet av pistasjnøttene dine og har dem i en foodprocessor,kjør dem på middels styrke til du får små biter,pass på å ikke kjøre dem for lenge for da blir de pistasjnøttemel og det vil vi ikke ha.
Del så deigen din i tre like store deler og rull dem ut til pølser.Legg deigpølsene på ett bakepapirkledt stekebrett og trykk dem litt ut med fingrene dine.De skal være ca 3 cm brede.Skill eggeplommen din ifra eggehviten og pensle deiglengdene dine med eggehvite. Strø deretter de malte pistasjnøttene over deiglengdene dine.
Deretter steker du lengdene dine på 200 grader midt i ovnen i 10-12 minutter. Ta dem så ut av ovnen ,vær obs på at de er helt myke idet de tas ut,og la dem hvile i ca 5 minutter på stekebrettet før du skjærer dem opp i lengder med en skarp kniv.
Så er det bare å koke kaffe eller te og sette seg ned i godstolen og dyppe disse fantastisk gode sjokolade og pistasjpinnene i koppen. Det gjør enhver mørk høstdag litt bedre,prøv du også da vel. Gjør du det setter jeg stor pris på tilbakemelding om hvordan det gikk og om du likte det du bakte.Følg med for nok en god oppskrift på kjeks denne uka her på Bakemester Snipp.Takk for titten for denne gangen og velkommen igjen.
Ha en fin dag !

No hay comentarios:

Publicar un comentario