lunes, 16 de octubre de 2017

Brød med squash og solsikkefrø

I dag er det verdens brøddag og det feires selvsagt her på bloggen med en ny oppskrift på nydelig brød med squash.Dessuten brød må man ha hver dag så litt variasjon fra kneippbrødet er alltid velkomment.Dette brødet med squash og solsikkerfrø er utrolig saftig og godt og er du redd for at det skal smake av squash av brødet og barna skal protestere så er det ikke noe å bekymre seg over, det smaker ikke noe som helst og det bare gjør brødet ekstra saftig.
Om du vil prøve deg på dette brødet trenger du følgende ingredienser til 2 brød;

              3dl vann                  /               3dl de aqua
         1/2dl olivenolje             /         1/2dl aceite de oliva
    200g cottage cheese         /        200g cottage cheese
              50g gjær                  /      50g de levadura fresca
               2ts salt                    /               2cdta sal
         2dl solsikkefrø              /    2dl de semillas de girasol
            2dl hvetekli                /        2dl salvado de trigo
          2dl havregryn              /        2dl copos de avena
           2ss honning               /             2cda de miel
          1 stor squash              /        1 calabacin grande
    ca.10dl grovbakstmel       /     ca 10dl de harina integral 

Begynn med å vaske squashen din og riv den fint, legg den deretter i en sil og la den ligge i minst 10 minutter å renne av seg.Klem vann ut av squashen din så mye som mulig.
Mens squashen din renner av seg vannet har du lunkent vann og olivenoljen i bakebollen din.Ha deretter i solsikkefrø,hvetekli og havregryn i blandingen og la den stå å svelle på kjøkkenbenken i 10 minutter den også.
Deretter har du i gjæren,saltet og cottage cheesen din.Sett på eltekroken og elt det hele sammen .Deretter begynner du å ha i grovbakstmelet ditt,se litt ann på mengden, ha i nok mel til at du får en fast deig som slipper kanten på bollen din når det eltes.
Til slutt elter du inn squashen din,det er mulig at du må ha i litt mere grovbakstmel da squashen gjør deigen din våt , når den igjen slipper bollekanten er den ferdig eltet.
Sett så deigen til heving i bollen under ett kjøkkenhånkle i 30 minutter,til den blir circa dobbelt så stor.
Deretter deler du deigen din i to like store deler og former dem til to brød.Legg de to brødene på en bakepapirkledt stekeplate og la de heve 1 time under ett kjøkkenhånkle.
Sett så ovnen din på 200 grader og stek brødene dine midt i ovnen i ca 60 minutter.Om du ønsker deg ekstra sprø skorpe pensler du brødenen dine med litt vann før du steker dem. Brødene er ferdige stekt når du hører en hul lyd når du banker på undersiden av dem.
Som sagt ett kjempegodt og saftig brød som garantert kommer til å falle i smak.Dette brødet kan du fint fryse ned,enten helt eller skåret opp i skiver slik at det bare er å ta opp de skivene du har tenkt å spise.
Håper du fikk lyst til å bake brød nå og kanskje vie en tanke til de som ikke har brød på bordet i dag på verdens brøddag.Håper du finner inspirasjon til baking her inne hos meg og at du titter innom snart igjen.
Ha en super verdens brøddag!

1 comentario: