miércoles, 18 de octubre de 2017

Halloween Knokkelkjeks

Halloween er rundt hjørnet og dere som har fulgt bloggen en stund vet at jeg liker Halloween. Dermed blir det en del halloween blogging her på bloggen fremover. Om det er mulig er jeg ivrigere enn barna når det gjelder Halloween,men den får dere ta.I dag byr jeg på morsomme kjeks som ser ut som knokler,barna elsker dem og de smaker godt også så her er det bare å bake i vei.Kanskje en ide å gi bort om du skulle få besøk av barn som går knask eller knep.
Om du eller barna ble fristet til å prøve dere på disse trenger du følgende ingredienser;

            250g melis             /           250g de azucar glace
             1/2ts salt               /                1/2cdta de sal
     80g malte mandler        /       80g de almendras molidas
             240g mel               /                240g de harina
           1/2ts kanel              /             1/2cdta de canela
   1/2ts mandelessens        /  1/2cdta de esencia de almendra
               2 egg                   /                    2huevos
            0,5dl melk              /                0,5dl de leche

Begynn med å male mandlene dine,om du ikke kjøper ferdig malte slik jeg gjorde. Ha mandlene,melisen,kanel og salt i bakebollen din og bland det godt sammen.
Ha deretter i eggene  og mandelessensen din og visp det hele godt sammen. Ha deretter i melet ditt litt etter litt.Når deigen din begynner å bli tørr har du i melken din og deretter litt mere mel til du får en fast deig.
Deigen blir ganske så seig så det kan hende du må røre den sammen med en slikkepott mot slutten.Den skal være litt klissete men det skal gå fint å rulle kuler av den ,så om den er veldig seig så justerer du på melmengden.
Deretter er det klart for å forme knoklene.Rull litt av deigen din til en ca 7cm lang pølse,klipp deretter ett hakk i hver ende av pølsen med en saks,til slutt "ruller" du inn de fire endene slik at det ser ut som en knokkel.
Jeg tror det er enkelt å skjønne om du ser på bildet.Legg kjeksen på en bakepapirkledt bakeplate og la de stå på kjøkkenbenken i ca 1 time.De skal tørke litt på utsiden før de stekes ellers sklir de ut og mister formen under steking.
Når timen har gått steker du knokkelkjeksen midt i ovnen på 160 grader i ca 20 minutter.De er fortsatt litt myke når de er ferdig stekte og vær obs på at de ikke skifter noe særlig i fargen.La de ligge ett par minutter på stekeplata før du flytter de over på rist til avkjøling.
Som sagt en sikker vinner hos barna og disse kan de også fint være med på å bake,mine syntes det var morsomt å forme og klippe deigen slik at det ble knokler.Perfekte til Halooween festen som er rett rundt hjørnet nå.
Håper du fikk lyst til å bake litt til Halloween nå,husk at jeg har en egen Halloween kategori her på bloggen,der finner du over 20 Halloween inspirerte oppskrifter.Følg med fremover på bloggen også ,det vil komme flere tips til Halloween.
Ha en skremmende dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario