viernes, 26 de mayo de 2017

Tapas; Tunfiskboller

Siste fredagen i mai og nå er det ikke lenge til sol,sommer og ferietid.Disse tunfiskbollene er den perfekte sommertapasen og smaker supert sammen med en kald øl. Ikke la deg avskrekke av den lange ingredienslisten,de er kjappe og lette å lage til tross for den.Dette er en fin måte å få i de miste litt mere fisk på også,jeg sier det er kylling og de glir ned på høykant😉
En liten hvit løgn i ny og ne må være lov,uansett prøv disse du kommer ikke til å angre.Til 12 tapas trenger du følgende ingredienser;

      150g tunfisk i vann        /         150g de atun en aqua
        2ts dijon sennep          /      2 cdtas de mostaza dijon
           5ss strøbrød            /           5cda de pan rallado
      1ts revet sitronskall      /     1cdta de piel de limon rallado
           1ss sitronsaft           /        1cda de zumo de limon
            2ss gressløk            /            2cda de cebollino
               1ss vann*              /              1cda de aqua*
              2ss persille             /              2cda de perejil
                 1 egg                   /                  1 huevo
                   salt                    /                      sal
                 pepper                 /             pimienta negra
        2-3 dråper tabasco       /          2-3gotas de tabasco
                1ss mais                /               1cda de maiz
  Begynn med å la vannet renne av tunfisken din,ta vare på vannet* som renner av,du skal bruke det senere i oppskriften din.Ha deretter tunfisken din i en bolle sammen med dijonsennepen,1ss sitronskall,salt,pepper,2ss oppklipt gressløk,2ss tørket persille,1ss mais, 3 dråper tabasco og til sist 1ss sitronsaft som du presser ut av sitronen din.
Rør det hele godt sammen med en gaffel.Ha deretter i 1 ss med vannet som rant av ifra tunfisken din,5ss strøbrød og ett egg.Rør så det hele sammen til en fast deig ved hjelp av en gaffel.Ha i mere vann fra tunfisken om "deigen"din blir veldig tørr.
Form deretter 12 små boller ved hjelp av hendene dine og legg dem på ett fat.Sett deretter fatet ditt med tunfiskbollene i fryseren i 10 minutter.Dette for at de bedre skal beholde formen når de stekes.
Varm deretter opp litt olivenolje i en stekepanne på middels varme og stek så tunfiskbollene i ca 5 minutter på hver side,til de får en gyllenbrun farge,så er de ferdige til å serveres.Smaker best varme synes jeg ,men de blir også spist kalde her i huset.
Som sagt supergode og barna spiser dem også og de er ikke noen fan av fisk noen av dem. En super tapas å servere om du har lyst på noe godt og sunt.Jeg kan lett spise opp alle 12 alene så vær obs på stor fare for overspising.
Om det er en tapas du savner her på bloggen så er det bare å rope ut så skal jeg se hva jeg kan gjøre,og falt ikke denne tapasen i smak så husk at du finner over 100 andre tapas her på bloggen under tapaskategorien her.
Ha en trivlig helg!


No hay comentarios:

Publicar un comentario