miércoles, 31 de mayo de 2017

Rundstykker med sesamfrø

Innimellom blir vi vel alle litt lei av å spise brød hele tiden,da kan det være veldig kjekt å ha noen deilige rundstykker i fryseren å kose seg med. Disse rundstykkene med sesamfrø er supersaftige og smaker himmelsk.Disse er litt grove også så de kan spises med god samvittighet,ungene her i huset elsker dem og det er vel lite som smaker bedre enn nybakte rundstykker med brunost og syltetøy på.
Orginaloppskriften fant jeg i bladet Hembakat. Om du vil prøve deg på disse rundstykkene med sesamfrø trenger du følgende ingredienser;

          25g gjær                /    25g de levadura fresca
          4 dl vann                /             4dl de aqua
        1 ss honning             /            1 cda de miel
          1,5ts salt                /           1,5cdta de sal
    2 dl grovbakstmel        /      2dl de harina integral
         ca.8dl mel               /         ca 8dl de harina
          sesamfrø               /        semilas de sesamo

Begynn med å ha gjær,honning og salt i bakebollen din. Ha over vannet,som bør være ca 37 grader, og rør ut gjæren i vannet.
Sett så eltekroken på bakemaskinen din og ha i grovbakstmelet ditt. Ha deretter i vanlig mel litt etter litt og se ann melmengden din, når deigen slipper kanten på bakebollen er den ferdig. Dekk den til med ett kjøkkenhåndkle og la den heves til dobbelt størrelse,ca 50 minutter tar det.
Del deretter deigen din opp i 30 like store deler og trill dem ut til rundstykker.Legg dem på et bakepapirkledt stekebrett og la dem etterheves under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter til de er store og luftige.Varm opp ovnen din til 250 grader i mellomtiden.
Når rundstykkene er ferdig hevet pensler du dem med vann og strør godt med svarte sesamfrø over dem. Deretter steker du rundstykkene nederst i ovnen på 250 grader i 10-12 minutter. Følg med mot slutten av steketiden slik at de ikke blir brent.
Om du slår med fingeren mot undersiden av rundstykkene er de ferdige når du hører en hul lyd.Legg rundstykkene over på rist og la de avkjøles,de kan fint spises lunkne også om du ikke klarer å vente sånn som meg. Som sagt ypperlige til å fryses er de.Så da er det bare å sette igang og fylle opp fryseren og magen.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario