lunes, 3 de abril de 2017

Påske;Appelsin og kokoskjeks

Da starter jeg påskebloggingen for fullt,velkommen skal dere være.Kjeks smaker alltid godt og er perfekt påskekos enten du sitter foran peisen med en kopp te eller skal ut på tur med en kopp kakao.Disse appelsin og kokoskjeksene ble veldig gode,og litt uvant med disse er at det er delfiafett og ikke smør i dem,men det hadde absolutt ikke noe å si for smaken.
Om du har lyst til å bake litt til påsken burde du absolutt prøve deg på disse,de falt også i smak hos småtrolla i huset. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser til ca 40 appelsin og kokoskjeks;

          100g delfiafett           /            100g de manteca
            200g sukker            /             200g de azucar
                  1 egg                 /                   1 huevo
              1 appelsin              /                   1 naraja
         1ts vaniljeessens        /     1cdta de esencia de vanilla
           2ts bakepulver          /      2cdtas de levadura royal
            en klype salt            /             una pizca de sal
             100g kokos             /               100g de coco
              ca 5dl mel              /             ca 5dl de harina

Til dekorkant;
                 kokos                  /                    coco
       oransj konditorfarge       /             colorante naraja

Begynn med å ha delfiafettet ditt i bakebollen,pass på at det er romtemperert, og pisk det mykt.Pisk deretter inn sukkeret før du har i egget ditt og mikser det hele godt sammen.
Finriv deretter skallet på appelsinen din og ha det i bakebollen,så presser du ut all saften av appelsinen din og har det i bakebollen sammen med vaniljeessens,bakepulver,kokos og en klype salt.Hele tiden mens du pisker videre.Til slutt har du i melet ditt litt etter litt til du får en fast deig. Hvor mye mel du trenger kommer litt ann på hvor mye saft du presser ut av appelsinen din,så se ann. 
Ta så deigen opp og rull den til to pølser i den størrelsen du vil ha kjeksene dine. Ha litt kokos i en pose sammen med litt oransj konditorfarge og rist til fargen er jevnt fordelt i kokosen. Legg så litt plastfolie ut på kjøkkenbenken og strø den fargede kokosen ut over plastfolien,rull deretter deigpølsene dine i kokosen før du pakker dem inn i plastfolie.
Legg deretter de innpakkede deigpølsene i kjøleskapet i ca 2 timer,til de er kalde helt igjennom. De kan fint ligge til neste dag også om det skulle passe deg bedre.Når deigen er ferdig avkjølt så varmer du opp ovnen til 175 grader. Skjær deretter ca 1 cm tykke skiver av deigpølsene dine og legg dem på en bakepapirkledt stekeplate.
 De kan ligge ganske tett da de ikke hever noe særlig under steking.Stek deretter appelsin og kokoskjeksen midt i ovnen i 12-15 minutter. De skal få litt farge i kantene ,da er de ferdige. De er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen så la de avkjøles litt på bakeplaten før du flytter dem over på rist.
De holder seg fint i en lufttett kakeboks i en 2 ukers tid. Som sagt smaker nydelig og har definitivt påskefølelsen over seg med den svakt oransje fargen ,og appelsiner er vel påskefrukten nummer en vil jeg tro.
Håper du fikk lyst til å bake til påske nå ,og følg med fremover her inne på bloggen det kommer flere påskeoppskrifter på løpende bånd. Trenger du mere påskeinspirasjon i matveien finner du en egen kategori som heter påske her inne på bloggen med en masse godsaker.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario