miércoles, 5 de abril de 2017

Påske Blodappelsinkake med valmuefrø

Mere godt du kan bake til påsken,en nydelig myk blodappelsinkake. Appelsiner hører jo påsken til og i kakeform smaker de alltid godt. Denne blodappelsinkaken holder seg fint en dag eller to,eller du kan fryse den ned ,da uten glasuren, så har du noe å by på om du skulle få uventet påskebesøk.
Smaker nydelig og er dessuten lett å bake. Håper du fikk lyst til å bake noe godt til påske nå,om du vil prøve deg på denne blodappelsinkaken med valmuefrø trenger du følgende ingredienser;

           45g valmuefrø             /    45g de semillas de amapola
                2dl melk                 /                2dl de leche
              200g smør               /          200g de mantequilla
             175g sukker             /              175g de azucar
               300g mel                /              300g de harina
          1ts bakepulver             /      1cdta de levadura royale
                1ts salt                 /               1cdta de sal
                  3 egg                   /                3 huevos
        ca.4 blodappelsiner        /      ca 4 narajas sanguineas
                  melis                   /              azucar glace

Begynn med å sette ovnen din på 160 grader og kle en brødform med bakepapir. Bland deretter melken og valmuefrøene sammen og la de stå på benken mens du forbereder resten. Ha sukker og smør i bakebollen og pisk det hvitt.
Ha så i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg.Deretter finriver du skallet på en av blodappelsinene dine før du presser ut juicen av to eller tre av blodappelsinene til du får 1,5dl blodappelsinjuice,hvor mange blodappelsiner du trenger kommer litt ann på hvor saftige de er.
Ha deretter i melet og blodappelsinjuicen vekselvis mens du stadig pisker videre. Ha så i melken med valmuefrøne,og fortsett å vispe til du får en jevn røre.Ha til slutt i det finrevede blodappelsinskallet.
Ha deretter røren over i den bakepapirdekte brødformen din og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten. Stek så kaken på 160 grader i 50-60 minutter midt i ovnen. Bruk en kakenål til å kjenne etter når den er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut.
La kaken stå å avkjøles litt i formen,før du flytter den over på rist for å avkjøles helt. Press deretter juicen ut av en blodappelsin og bland det hele med melis slik at du får en svakt rosa glasur.
Hell så glasuren over den ferdig avkjølte kaken og pynt med noen skiver blodappelsin,og så var den fløyelsmyke nydlige blodappelsinkaken ferdig. Jeg synes den smaker himmelsk og den er veldig saftig. Perfekt påskekake.
Da er det bare to dager til jeg begynner på påskeferien,gleder meg som ett lite barn og jeg håper du fikk lyst til å bake noe godt til påsken nå. Husk at jeg har en egen påskekategori her inne på bloggen,der kan du finne masser av inspirasjon.
Følg også med her inne fremover,det kommer flere påskeinspirerte oppskrifter,kanskje det dukker opp noe som frister akkurat deg.
Ha en fin dag !

No hay comentarios:

Publicar un comentario