miércoles, 26 de abril de 2017

Kakebord til Carlos første nattverd - primera comunion

Alle gode ting er tre heter det jo, og etter at tantebarnet Lola fikk kakebord til sin barnedåp og tantebarnet Jimena fikk det samme til sin barnedåp ,så måtte jo tantebarnet Carlos få ett kakebord til sin første nattverd han også.Tredje gangen jeg lager ett stort kakebord nå,så jeg begynner jo å få en del erfaring etter hvert. Har derfor laget ett lite samleinnlegg om dette kakebordet og fremover på bloggen vil det komme flere innlegg med kaker fra dette kakebordet.
Den første nattverd i spania blir feiret som vi feirer konfirmasjonen hjemme, familieselskap, gaver og fest. Eneste forskjellen fra konfirmasjonsfeiringen er at man feirer den første nattverden når man er 8 eller 9 år,altså hakket yngre enn når man står til konfirmasjon hjemme. Men ellers er det mye likt. Som sagt før så er min manns familie ganske så stor så også denne gangen skulle det bakes til rundt 70 personer.
Når man skal bake til så mange er det greit å ikke prøve seg på altfor mange nye oppskrifter, bak det du vet du er god på og som du vet smaker godt. Dette er ikke tiden for de store eksprimentene, da det også tar tid å bake til så mange og så mye. Bak også ting som du vet kan fryses ned eller holder seg like fint i kjøleskapet ett par dager, slik at du ikke har så mye som skal ordnes den siste dagen. På kakebordet denne gangen hadde jeg en del klassikere fra bloggen. En selvfølge på mine kakebord har blitt min klassiker av en eplekake.
Oppskriften på den finner du her på bloggen. Denne liker absolutt alle som smaker den og fordelen er at den er like god og saftig etter ett par dager i kjøleskapet. Deretter kom datteren i huset med ett ønske om Funfetti kjeks til søskenbarnets selskap, og disse er også alltid populære. Kjeks er også veldig takknemlig å ha på ett kakebord ,i slike sammenkomster er det alltid masse barn og de foretrekker som regel kjeks istedetfor kaker.
Dagen til ære ble selvfølgelig funfetti kjeksen farget blå, og de fikk sjokoladestrøssel istedet for farget strøssel. Det ble også en variant til av kjeks på kakebordet nemlig sjakkrute kjeks som du finner oppskrift på her på bloggen.Med den lille vrien at vaniljedelen av kjeksen ble farget blå,slik at det ble blå og brun sjakkjeks.
En annen klassiker som jeg aldri går lei av og som alle mennesker liker er Pavlova , denne gangen i sjokoladevarianten som du finner oppskriften på her på bloggen. Pyntet med ferdigkjøpt vaniljekrem og frisk frukt og bær er dette en stor favoritt.
Gjærbakst er også alltid kjekt å forberede til slike store kakebord.Det kan fint fryses og selvfølgelig smaker det like godt som nybakt. Altså ideelt når det skal bakes mye og til mange. Det ble en nydelig blåbærkrans til dette kakebordet.Oppskriften på den finner du her på bloggen.
I tillegg så er det ikke ett kakebord som er komplett uten kanelboller,spesielt faller disse i smak hos barn som gjerne ikke liker kremkaker ,så disse er ett fast innslag på mine kakebord. Oppskriften jeg bruker finner du her på bloggen.
Muffins er også en klassiker på kakebord,da selvfølgelig dekorert med frosting og dekorasjoner i temafargene for kakebordet,slik at du serverer nydelige cupcakes. Denne gangen var intet unntak og jeg brukte de samme som jeg bakte til det andre kakebordet bare at jeg forandret fargen på frostingen.Oppskriften finner du her.
Muffinsformene var selvsagt også blå slik at fargetemaet ble gjennomført. Cakepops er også populært og denne gangen ble de farget med hvit sjokolade og fikk en lyseblå sommerfugl i sukkerpasta som dekorasjon. Jeg brukte tykke pappsugrør som "pinne",igjen i tråd med fargetemaet.
Selve cakepopsen ble laget etter denne oppskriften,rett og slett fordi det er en av mine personlige favoritter og denne oppskriften er velprøvd.Pizza i søt variant ble det også plass til på kakebordet. Bak ferdig browniebunnen i forveien og frys den ned,deretter er det bare å dekorere med fersk frukt på selve dagen og den er ferdig på 5 minutter.Oppskriften finner du her inne på bloggen.
Iskake er også en kake som pleier å falle i smak,selvfølgelig litt risikabelt når man bor i spania,det kan fort bli over 30 grader ute,men jeg tok sjansen og det gikk greit.Spesielt fordi jeg brukte denne oppskriften på iskake,og den smelter litt saktere. Ett tips når det gjelder iskake ,bruk en post it lapp til å minne deg selv på at den er i fryseren.Fort gjort å glemme,snakker her av erfaring😉
Jeg hadde dessuten noen brune bananer på kjøkkenbenken ett par dager før selve konfirmasjonen så da ble det en banankake med dulce de leche også .Oppskriften finner du her på bloggen om du vil prøve deg på denne deluxe varianten av banankake.
Jeg liker dessuten at gjestene får med seg ett lite minne ifra kakebordet ,så jeg lagde kors i form av kjeks i temafargene blått og brunt. Noen ble servert på selve kakebordet.
Mens en god del ,faktisk 70 stk slik at hver gjest hadde sin egen,ble pakket inn i små kakeposer og fikk en liten etikett på seg med Carlos og datoen stemplet på. En liten detalj til gjestene som blir satt veldig pris på.
Oppskriften og fremgangsmåten på disse kjeksene finner du her på bloggen. Når man baker til så mange er det faktisk lov å "jukse" litt og ta noen snarveier. Det gjorde jeg med sjokoladepuddingen og vanijlesausen,jeg brukte ferdig pulver til sjokoladepuddingen og ferdigkjøpt vaniljesaus.
Forandringen kom i den formen den ble servert på,nemlig i porsjonsglass,det satte en litt spesiell vri på sjokoladepuddingen. Jeg hadde også denne gangen brodert til jubilanten og også broderiet fikk plass på kakebordet som dekorasjon.
Jeg bruker ellers levende lys og litt friske blomster i temafargene til å dekorere med og det holder lenge,det er jo kakene som er hovedingrediensen.Sist ut var selvfølgelig hovedkaka,men den får dere ett eget innlegg om til neste uke,så titt gjerne innom da.
Håper du fikk lyst til å bake nå ,og om du har en konfirmant i nærmeste fremtid kanskje du fant inspirasjon til  bake ditt eget kakebord.Fordelen når man bor i Norge er at naboer og venner gjerne tilbyr seg å hjelpe til,da nesten ingen baker her i Spania har jeg ikke den fordelen.
Håper du titter innom bloggen snart igjen ,på fredag er det tapastid her inne som vanlig. Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe du lurer på.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario