miércoles, 16 de noviembre de 2016

Pestobrød med mozarella

Skal du kun bake en ting sånn på tampen av året så kommer oppskriften her,dette brødet er noe av det beste jeg har smakt og det passer til det meste.Som tilbehør til grillmat,til suppe,på tapasbordet, til kveldskos kort sagt alt. Smaken er helt himmelsk og det ser dessuten smashing ut så her det bare å løpe til kjøkkenet og sette i gang.
Det er slett ikke vanskelig å få til denne flettingen heller selvom det ser ganske så komplisert ut,jeg kan love deg at det er mye enklere enn du tror. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser til ett brød:

           1,6dl melk               /            1.6dl de leche
            20g gjær               /       20g de levadura fresca
          0,5ts sukker            /          0,5 cdta de azucar
            300g mel               /             300g de harina
        30ml olivenolje          /         30 ml aceite de oliva
        ca.100 g pesto          /            ca 100g de pesto
          1 mozarella             /                1 mozarella

Begynn med å varme melken din til ca.37 grader og rør deretter ut sukkeret i melken. Smuldre i gjæren og rør til den er oppløst.Sett deretter eltekroken på og ha i melet litt etter litt sammen med salt og olivenoljen,til du får en fast deig.
Når deigen er ferdig eltet dekker du den til og setter den på ett lunt sted til heving. Den skal heve til dobbelt størrelse,det tar 45-60 minutter. Ha deretter deigen din over på et melet bakebord og kjevl den ut til en rektangular form. Min var ca 40X25 cm.
Smør deretter pestoen utover deigen din. Du kan bruke ferdigkjøpt , men hjemmelaget hever smaken ennå ett hakk,om du har tid og annledning til å lage egen,men det går fint med ferdigkjøpt også. Deretter deler du mozarellaen din opp i biter og fordeler den utover deigen også.Rull deretter sammen deigen din på langs.
Du får da en lang pølse som du ved hjelp av en skarp kniv deler i to på langs,som du ser på bildet over. Deretter tvinner du de to lengdene rundt hverandre og vips har du ett lekkert flettet pestobrød. Pensle brødet med litt olivenolje før du steker det midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.
Når det begynner å få en gyllen farge og det kommer en hul lyd når du banker på undersiden av brødet er det ferdig. La det avkjøles litt på rist før du gjør deg klar til en fortreffelig smaksopplevelse.
Du kan gjerne spise det varmt ,det er helt nydelig med den smeltede mozarellaen inni. Som sagt vel verdt en liten stund på kjøkkenet og grillmaten vår har definitivt fått ett nytt tilbehør.
Håper jeg klarte å vekke bakelysten hos deg nå og titt gjerne innom her snart igjen og har du lyst er det bare å legge igjen en kommentar,det blir jeg veldig glad for.
                                  Ha en fin bakedag videre!

2 comentarios:

  1. Dette så virkelig godt ut, denne oppskriften må jeg prøve til helgen. Turid

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gjør det smaker virkelig toppen Blir veldig glad for å høre om du likte det.Ha en fin helg

      Eliminar