Min 9 årige datter er ganske så finspist når det gjelder mat generelt, men en ting hun ikke kan få nok av er mammas formkaker. Det resulterer igjen i at det bakes mange varianter av formkake her i huset. Lettvint å ta opp av fryseren og alltid velkomment på bordet. Denne varianten med kondensert melk forsvant nesten helt med en gang den kom ut av ovnen,mannen i huset hjalp til med det når sant skal sies.
Vel om du har lyst på noe godt til kaffen,eller bare noe godt å legge i fryseren annbefaler jeg denne. Til en formkake trenger du følgende ingredienser;
3 store egg / 3 huevos grandes
1 yoghurt naturell / 1yogur natural
1 yoghurtbeger kondensert melk / 1 vaso yogur de leche condensada
1 yoghurtbeger sukker / 1 vasos de yogur de azúcar
3 yoghurtbeger mel / 3 vasos de yogur de harina
0,5 yoghurtbeger olivenolje / 0,5 vaso de yogur de aceite
1ts bakepulver / 1 sobre de levadura química
Begynn med å sette ovnen din på 180 grader,ha deretter bakepapir i en brødform og pass på at alle kantene er godt dekket til. Ha deretter eggene dine i bakebollen sammen med yoghurten din. Pisk det godt sammen til du får en jevn klumpefri røre.
Rengjør yoghurtbegeret ditt da du bruker det som målebeger i resten av oppskriften din.Ha så i olivenoljen din ,ett halvt yoghurtbeger,sammen med den kondenserte melken.Ha så i sukkeret ditt litt etter litt. Ha i bakepulver og til slutt sikter du inn melet ditt mens du pisker det hele til en jevn røre.
Hell røren i den bakepapirkledde brødformen din og stek formkaken midt i ovnen i ca 30.- 35 minutter. Bruke en kakepinne for å kjenne etter om kaken din er ferdig stekt, kakepinnen skal komme tørr ut. La så kaken avkjøles ca10 minutter i formen før du flytter den over på rist.
Så er det bare å koke kaffe og sette seg godt til rette for å nyte.Denne smaker like godt lunken som kald og den er helt ypperlig å fryse. Jeg fryser den oppskåret i skiver slik at den tiner fort når jeg får lyst på noe godt. Håper du fikk bakelysten over deg nå.
Ha en fin dag videre!
HALVGROVT LANDBRØD MED SURDEIG
Hace 16 horas
No hay comentarios:
Publicar un comentario