miércoles, 2 de marzo de 2016

Tropisk aroma kake

Heisann her er jeg etter ett litt lengre ufrivillig opphold,først ble jeg "kidnappet"av mannen på en ukes ferie til Colombia og deretter når vi vel var hjemme igjen kuttet internett forbindelsen ut her i heimen, etter mye om og men fungerer det nå som det skal igjen så jeg håper bloggen vil være tilbake som vanlig nå.Vi starter opp igjen med en skikkelig klassiker fra barndommen her på bloggen i dag, jeg tror ikke ett eneste kakebord i barnebursdager på 80 tallet har gått fri for denne.
Men man skal ikke kimse av klassikere denne smaker nydelig og den er lett å lykkes med, så ikke ett vondt ord om denne.Så skal du ha bursdagsselskap snart så kanskje det er på tide å bake denne klassikeren som litt ufortjent hadde gått i glemmeboka mi. Om du vil prøve deg på en tropisk aroma kake trenger du følgende ingredienser;

      220g smør            /       220g de mantequilla
      3dl sukker             /            3dl de azucar
           4egg                /                4huevos
        350g mel            /          350g de harina
    2ts bakepulver       /    2cdtas de levadura royale
        1ts kanel            /          1cdta de canela
   1ts muskattnøtt       /    1cdta de nuez moscada
         2dl melk            /             2del de leche 
       2ss kakao           /            2cda de cacao

Til glasuren;

         375g melis            /   375g de azucar glace
     4ss sterk kaffe         /          4cda de cafe
          75g smør             /     75g de mantequilla
       1,5ss kakao            /      1,5cda de cacao

Begynn med å piske smør og sukker luftig,husk å bruke romtemperert mykt smør. Deretter har du i ett og ett egg, pisk godt mellom hvert egg du har i.
Ha så i resten av ingrediensene litt etter litt, men vent med å ha i kakaoen din. Når røren er ferdig pisket, heller du 3/4 av røren i en bakepapirkledt 20x30cm langpanne.
I den resterende røren pisker du inn kakaoen din, du kan gjerne sikte inn kakaoen da den har en tendens til å klumpe seg sammen,og kakaoklumper i røren vil vi ikke ha.
Når den er ferdig blandet heller du den over den lyse røren din i langpannen,deretter trenger du en tannpirker. Sett tannpirkeren ned i langpannen og dra den rundt slik at de to rørene blander seg med hverandre.
Kaken stekes så midt i ovnen på 180 grader i 25-35 minutter, bruk en kakepinne for å kjenne etter når kaken er ferdig. La den avkjøles i ca 10 minutter i formen før du flytter den over på rist til den er ferdig avkjølt.
Mens kaken avkjøles lager du ferdig glasuren. Ha smør,kakao og kaffe i en bakebolle. Pisk godt og ha i melisen litt etter litt.Bruk deretter en slikkepott til å spre glasuren over kaken.Jeg pyntet også med litt fargerike sukkerperler, men det er valgfritt.
Smaker kjempegodt og den bringer fram minner om mange bursdager hos meg,dessuten falt den i smak hos den yngre garden her i huset så denne kommer nok til heder og ære på kakebordet igjen.Håper du fikk lyst til å prøve deg.
                               Ha en fin bakedag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario