lunes, 28 de marzo de 2016

Påskekake 2016

Nå heller påsken ubønnhørlig mot slutten, men ingen grunn til å deppe av den grunn, bak heller årets påskekake og forleng påsken litt. Dette årets påskekake er veldig enkel både å bake og å dekorere, det begynner jo å bli tradisjon med påskekake her på bloggen nå. Du kan se de andre påskakakene her og her og her på bloggen. Årets påskekake er altså den fjerde i sitt slag og en veldig festlig kake syntes jeg.
Selvfølgelig gul i ekte påskeånd,den smaker dessuten helt nydelig og det er selvsagt viktig også.Om du ble fristet til å prøve deg på denne trenger du først en av mine vanlige sjokoladekakebunner som du finner oppskriften på her på bloggen. Denne er enkel å bake og den slår aldri feil,du blir belønnet med en saftig og perfekt kakebunn hver gang.
Kakebunnen blir deretter delt i tre like store deler og denne gangen fylte jeg kaken med ferske jordbær og ananas ,samt nydelig melkesjokoladefluff, som du kan finne oppskriften på her på bloggen. Husk at melkesjokoladefluffen må stå i kjøleskap i minst 8 timer før den piskes,så lag den god tid i forveien.
Deretter trenger du mye smørkrem, siden denne kaken dekkes helt og holdent med smørkrem. Denne gangen laget jeg en litt luksøriøs variant med hvit sjokolade i. Til denne smørkremen tenger du følgende ingredienser;

              250g smør                 /         250g de mantequilla
        100g hvit sjokolade         /     100g de chocolate blanco
              500g melis                 /        500g de azucar glace
      3-5 dråper romessens       /    3-5 gotas de essencia de ron
          gul konditorfarge           /           colorante amarillo

Smelt den hvite sjokoladen din i mikroovnen eller over vannbad. Ha deretter den smeltede sjokoladen sammen med smøret,romessensen,noen dråper konditorfarge og litt av melisen i en bakebolle. Pisk det hele godt og ha i resten av melisen litt etter litt,du skal få en kremet og luftig smørkrem. Begynn med å legge ett tynt lag med smørkrem rundt hele kaken din.
Ha deretter resten av smørkremen i en sprøytepose med en 2D tipp. Du kan selvfølgelig bruke andre tipper, men om du vil ha kaken din lik min så var det den jeg brukte. Sprøyt rekke etter rekke rundt hele kaken din og la den siste blomsten i hver rekke ende på toppen av kaken.
Deretter trenger du ett kinderegg og diverse sjokolade og godteriegg i forskjellige størrelser til å dekorere ferdig kaken med. Del kinderegget ditt i to,bruk en kniv til å hjelpe deg og ha gjerne ett ekstra kinderegg i reserve da de lett ryker, snakker her av erfaring. Plasser de to halvdelene av kinderegget midt på kaken.
Så er det bare å fylle opp toppen på kaken med de forskjellige sjokolade og godterieggene dine. Plasser dem bare tilfeldig ut ,til du har dekket hele toppen. Det skulle ikke by på større problemer å få tak i egg i alle varianter og størrelser i disse påsketider.
Det var det hele,veldig enkelt og fort gjort og jeg synes selv at kaken ble utrolig fin og dekorativ. Perfekt påskekake,at den smaker nydelig er jo også helt klart på plusssiden.
Påskeferien min den slutter i dag,vender snuta hjem mot Spania igjen og hverdagen som venter der,men følg gjerne med her på bloggen videre, jeg kan love deg mange spennede oppskrifter fremover selvom påskebloggingen er over for denne gang.
Ha en fin andre påskedag og nyt siste feriedagen Håper vi ses her inne snart igjen. Fortsatt god påske.
                              Ha en strålende 2 påskedag!No hay comentarios:

Publicar un comentario